Συνεχίζεται η διαμάχη στο ΚΤΕΛ Ρόδου

Συνεχίζεται η διαμάχη στο ΚΤΕΛ Ρόδου

Συνεχίζεται η διαμάχη στο ΚΤΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1773 ΦΟΡΕΣ

Το δικαστήριο ακύρωσε τη γενική συνέλευση

Καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί είναι το ΚΤΕΛ Ρόδου, με δεκαπέντε μέλη να κερδίζουν την αγωγή κατά της διοίκησης και το Δικαστήριο να ακυρώνει την γενική συνέλευση από την οποία προήλθε η εκλογή της νέας διοίκησης της εταιρείας.

Η κατάσταση είναι πολύ φορτισμένη ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη να γίνει η γ.σ. της εταιρείας.

Η «Ροδιακή» από πέρυσι είχε κρούσει τον κώδωνα, όταν δημοσιοποίησε την αγωγή και το αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Όλα αυτά δημιούργησαν χάσμα, το οποίο δεν μπόρεσαν να επουλώσουν όσοι το προσπάθησαν, αφού η διοίκηση δεν μπόρεσε να πείσει τους διαφωνούντες. Το δημοσίευμα της «Ροδιακή» πέρυσι ανέφερε:

«Λίγο πριν αρχίσει η τουριστική σεζόν και στο ΚΤΕΛ Ρόδου η κατάσταση δεν λέει να ηρεμήσει. Τρία μέλη της εταιρείας (στη συνέχεια έγιναν δεκαπέντε) με σειρά εξωδίκων ζητούν την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με έξη θέματα προς συζήτηση και ενημέρωση, θέματα που το διοικητικό συμβούλιο υποχρεούται να απαντήσει, ενώ μπορεί να προσθέσει κι άλλα, αν το επιθυμεί.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει. Οι καταγγελίες είναι αρκετά σοβαρές και υπάρχουν κίνδυνοι για την λειτουργία της εταιρείας. Φυσικά η διοίκηση αρνείται τις κατηγορίες, αλλά δεν παρουσιάζει τα απαραίτητα στοιχεία με τα οποία θα κλείσει τα στόματα των διαφωνούντων και θα καθησυχάσει και τους δικούς της υποστηρικτές. Το «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», δεν δικαιούται να το επικαλείται από την στιγμή που δεν ανοίγει τα χαρτιά της.

Σύμφωνα με τους τρεις διαφωνούντες εταίρους η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή, τον οποίο αφού ορίσθηκε, κωλυσιεργεί με αστείες δικαιολογίες, να του αναθέσει τον έλεγχο. Ήδη έχουν περάσει 2 μήνες. Ζητούν επίσης να δικαιολογήσει τα ποσά που έχει καταθέσει στους λογαριασμούς των μετόχων, που είναι εντελώς διαφορετικά από τα προβλεπόμενα.

Θέλουν ενημέρωση για διαδικασία ανανέωσης του κάθε λεωφορείου, να ενημερώσει τα μέλη αν έχει προβεί στην ανανέωση της άδειας του οδικού μεταφορέα για λογαριασμό του ΚΤΕΛ, η οποία έχει λήξει τον Οκτώβρη του 2016. Παράλληλα ζητούν ενημέρωση για την κατασκευή βενζινάδικου ή συνεργείου, προχωρώντας στην παρουσίαση των δικαιολογητικών εγγράφων.

Αναφέρεται σχετικά στο εξώδικο: «σας εφιστούμε την προσοχή σχετικά με την δυσκολία που θα έχουμε στο μέλλον, όσο αφορά την ανάληψη του συγκοινωνιακού έργου, όταν υπάρχει αφενός προχειρότητα στα πάντα και αφετέρου κωλυσιεργία στην εκτέλεση οιουδήποτε έργου, που θα είναι πραγματικά πρόσφορο για την καλυτέρευση της θέσης μας στο ανταγωνιστικό τοπίο του 2019 και σας καλούμε στην έκτακτη γενική συνέλευση να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες του δ.σ., με δεδομένο την αποτυχία του εγχειρήματος να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 ως προς την μεταβολή της εταιρείας μας σε τύπου Α, καθώς και εάν τα όσα συνέβησαν τον Δεκέμβρη του 2016 αποτέλεσαν εμπειρία ικανή να οδηγήσει το δ.σ. στην λήψη πρωτοβουλιών ως προς μία ενδελεχή και ουσιαστική προετοιμασία του σώματος της γενικής συνέλευσης των μετόχων, σχετικά με το ζήτημα αυτό».

Και το τελευταίο θέμα που προτείνουν για συζήτηση οι τρεις διαφωνούντες αφορά ενημέρωση «για το εάν η διοίκηση σκοπεύει να συνάψει δάνεια με τράπεζες του εξωτερικού ή του εσωτερικού και την καλούμε να μας γνωστοποιήσει τυχόν τέτοιο σχεδιασμό, δοθέντος ότι ο πρόεδρος Σάββας Κώστας, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με μετόχους ισχυρίζεται μεταξύ άλλων και αυτό, όπως και τον σχεδιασμό του να ιδρύσει ανταγωνιστική προς το ΚΤΕΛ εταιρεία με την συμμετοχή όσων μετόχων ψήφισαν για την μετατροπή της εταιρείας σε τύπου Α. Ειδικά, για το τελευταίο ζητούμε να δεσμευθεί ενώπιον όλων μας και να γραφτεί στα πρακτικά η διάψευση του περί αυτής της φήμης, η οποία εφόσον είναι ψευδής και κακόβουλη, πλήττει πρωτίστως τον ίδιο, την φερεγγυότητα του και την ηθική του υπόσταση ως προέδρου της εταιρείας μας.»…

Όπως γίνεται αντιληπτό οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ Ρόδου, μίας υγιέστατης εταιρείας, έχουν έντονο λειτουργικό πρόβλημα, με τον κίνδυνο της διάλυσης να παραμονεύει. Και η Ρόδος δεν θα αντέξει να χάσει από αυτοδιάλυση ακόμα μία πολυμετοχική εταιρεία, όπως έχασε την ΔΑΝΕ και την Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Με λίγη προσπάθεια και διάθεση συνεννόησης μπορούν να αλλάξουν πλήρως την σημερινή κακή εικόνα της εταιρείας.»

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου συνεδρίασε την 19 Οκτωβρίου 2017 για να δικάσει την αγωγή με αντικείμενο την ακύρωση απόφασης της γενικής συνέλευσης. Μετά την ακροαματική διαδικασία οι δικαστές έκαναν δεκτή την αγωγή, ακύρωσαν την απόφαση της γ.σ. περί απόρριψης του υποβληθέντος αιτήματος αναβολής και ακύρωσαν την ληφθείσα απόφαση για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία εκδικάσθηκε στις 09-02-2018, με τους δικαστές να απορρίπτουν κατ’ ουσία την έφεση.

Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Ρόδου είναι έκρυθμη. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι απλά και μόνο μεταξύ των μελών της εταιρείας, αλλά είναι παρροδιακό, αφού η εταιρεία εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την συγκοινωνία της ανατολικής πλευράς του νησιού, είναι υγιέστατη οικονομικά και θα πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Αναμφίβολα οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουν απορίες και διαφορές με γνώμονα πάντα την συνέχιση της καλής λειτουργίας της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες