Όλα έτοιμα για τον Ημιμαραθώνιο των Απολλώνων

Όλα έτοιμα για τον Ημιμαραθώνιο των Απολλώνων

Όλα έτοιμα για τον Ημιμαραθώνιο των Απολλώνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 4 Μαρτίου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου σε νέα διαδρομή, μέσα από περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους

Στις 4 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα διεξαχθεί ο 11ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου, όπως κάθε χρόνο τη πρώτη Κυριακή του συγκεκριμένου μήνα.

Ο αγώνας είναι διοργάνωση της ‘Νίκης’ Ρόδου με συνδιοργανωτές τον δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Νέοι Ορίζοντες’ Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο ‘Απόλλων’ Απολλώνων, και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων ‘οι Απολλωνιάτισσες’.

Μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο έχει η ομάδα τριάθλου ‘ο Απόλλων’ που τον έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητες της.

Αναφέρεται απλώς πως αλλάζει η διαδρομή φέτος δίχως να υπάρχει κάτι το διαφορετικό όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας του αγώνα.

Έτσι, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση, θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και να τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.

Στα νέα τμήματα της διαδρομής έχει προστεθεί ένα ανηφορικό κομμάτι 8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία όπου τα 3 χιλιόμετρα μετά το Φουντουκλί (από το 11,5 μέχρι το 14,5) έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι απότομα κατηφορικό με 6 στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου (η κατάβαση προς Απόλλωνα) όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.

Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο ενώ οι ενδείξεις των αποστάσεων και η αναστροφή είναι έτοιμα, σημειωμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά , χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και μακαρονάδα με τν γνωστή απολλωνιάτικη σάλτσα με κιμά αλλά και νηστίσιμη σάλτσα λόγω σαρακοστής για τους φιλοξενούμενους συμμετέχοντες, που θα απολαύσουν την πατροπαράδοτη απολλωνιάτικη φιλοξενία.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ασχέτως του αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και κάθε μέρα μέχρι το Σάββατο 3 Μαρτίου, κάθε απόγευμα μετά τις 16.00 στην εξέδρα του στίβου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και μία ώρα πριν τον αγώνα στα Απόλλωνα όπου μπορούν να εγγραφούν όσοι το επιθυμούν στον χώρο εκκίνησης.

Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: έως 18, 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια περισσότερη αφού θεωρούνται βετεράνες από τα 30, οπότε οι πρώτες είναι έως 18, 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.

Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν δίπλωμα και θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Επίσης θα υπάρχει κύπελλο για τον πρώτο της γενικής κατάταξης και στην πρώτη γυναίκα.

Ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή του αγώνα από το Σαν Φρατζίσκο στις 08.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.

Οι κάτοικοι των Απολλώνων είναι έτοιμοι να βοηθήσουν εθελοντικά, όπως κάθε χρόνο, σε έναν αγώνα με μεγάλη συμμετοχή αθλητών, που πλέον ξεκινά και τερματίζει στο χωριό.

Φέτος βοήθησαν αρκετοί χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων, για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: ‘ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ’ παραδοσιακό εστιατόριο, ‘ARISTA’ σούπερ μάρκετ, ‘ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ’, ‘ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ’, ‘ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ’ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ‘RONDA’, ‘AROMA’ café, ‘BOWLING HALL’, ‘ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ’ κομμωτήριο, ‘ΠΑΡΑΓΚΑ’ μαγειροτεχνείο, ‘ΓΙΑΡΕΝΗΣ’ εστιατόριο, ‘ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’ τοπικά είδη, ‘GEM TRAVEL’, ‘ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι. & ΣΙΑ ΕΕ’ λογιστικό γραφείο, ‘ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ. ΥΙΟΙ ΟΕ’, ‘ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ’ ιχθυοπωλείο, ‘GONDOLA’ πιτσαρία, ‘VARGAS sport’, ‘PRINT FACTORY’, ‘ΒΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ’ κηποτέχνης, ‘ELAFOS HOTEL’, ‘ΤΡΟΠΑΙΟΝ’ κύπελλα - μετάλλια.

Έχει δημιουργηθεί ομάδα ‘ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Σορωνή – Απόλλωνα στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου’ στο facebook όπου υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές του αγώνα, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες του 2017, 2016, 2015, 2014 και του 2013 και θα προστεθούν και όλοι οι άλλοι σιγά – σιγά.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στην ομάδα στο facebook ή στο 6931848664 με τον Σάββα Χατζηνικολάου, υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα