Στις 48.500 ευρώ δημοπρατήθηκε παραλία της Ρόδου!

Στις 48.500 ευρώ δημοπρατήθηκε παραλία της Ρόδου!

Στις 48.500 ευρώ δημοπρατήθηκε παραλία της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5735 ΦΟΡΕΣ

Ομαλά εξελίχθησαν χθες οι δημοπρασίες

Ομαλά διεξήχθησαν χθες, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, οι δημοπρασίες για την εκμετάλλευση των παραλιών στο νησί πλην της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, με την υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε να είναι αυτή για την παραλία «Γλύστρα» στη Λάρδο που έφθασε τα 48.500 ευρώ!

Από νωρίς χθες το πρωί, η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, όπου και διεξήχθησαν οι δημοπρασίες, κατακλύστηκε από ενδιαφερόμενους, ωστόσο σημαντικό είναι ότι η όλη διαδικασία, η οποία διήρκεσε μέχρι αργά το μεσημέρι, κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.

Χθες, λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση ομπρελών, καντινών και θαλασσίων μέσων αναψυχής για όλο το υπόλοιπο νησί και ένα κομμάτι της δημοτικής ενότητας Ρόδου που αφορά στο Ζέφυρος και το Sunwing.

Συνολικά, λοιπόν, δημοπρατήθηκαν 159 θέσεις, από τις οποίες οι 37 απέβησαν άγονες, δηλαδή πλειστηριάστηκαν 122 θέσεις. Σημειώνεται ότι, μόνο από τις δημοπρασίες που διεξήχθησαν χθες, συνολικά τα έσοδα του Δήμου Ρόδου για τα δύο χρόνια που εκμισθώνει τις παραλίες αυτές αναμένεται να ανέλθουν στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Μόνο σε τρεις περιπτώσεις παραλιών χθες σημειώθηκαν εντάσεις: Στην περιοχή της Καλλιθέας, στη «Γλύστρα» της Λάρδου αλλά και για μία περιοχή στ’ Αφάντου.

Επίσης, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από τις τιμές εκκίνησης πλην των παραπάνω περιπτώσεων και συγκεκριμένα:

Στην παραλία «Γλύστρα» Λάρδου από 19.760 ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης για δύο χρόνια για θέση με ομπρέλες, έφθασε τα 48.500 ευρώ!

Επίσης, μία περιοχή στην παραλία «Καθαρά» από 9.000 ευρώ που είχε οριστεί η τιμή εκκίνησης για δύο χρόνια ανέβηκε στα 13 χιλιάδες ευρώ. Και στα Κολύμπια για μία καντίνα στο βάθος, στην περιοχή «Κολυμπιανή», από 15 χιλιάδες ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης για δύο χρόνια, πήγε στα 20 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου, δεν υπήρξε κάποια άλλη διαφοροποίηση πουθενά και η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά.
Όσο αφορά στις δημοπρασίες που απέβησαν άγονες, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, θα επανεξεταστούν κάποια πράγματα και συνήθως είναι η περιοχή των Πεταλούδων.

Πάντως, προσεχώς θα γίνουν επαναληπτικές δημοπρασίες ενώ θα γίνει και ο ανάλογος έλεγχος από την υπηρεσία για την πραγματική κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος κ. Διακοσταματίου συνεχάρη όλους όσοι πήραν μέρος στη χθεσινή διαδικασία, και τους υπαλλήλους του Δήμου, τη νομική υπηρεσία αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους γιατί ήταν άψογη, όπως είπε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με την εκμίσθωση και των παραλιών της πόλης, συνυπολογίζοντας και τα προτιμησιακά, τα έσοδα του Δήμου από τις παραλίες για την επόμενη διετία αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου