Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση του “Ήχος και Φως”

Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση του “Ήχος και Φως”

Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση του “Ήχος και Φως”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 936 ΦΟΡΕΣ

Μεταξύ του δημάρχου Φ. Χατζηδιάκου και της κοινοπραξίας “Στήριξις -Πάνου ΑΕΒΕ”

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επαναλειτουργία με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα ενός από τους πιο εμβληματικούς χώρους της Ρόδου που είναι ταυτισμένος με το τουριστικό προϊόν του νησιού, του θρυλικού «Ήχος και Φως», καθώς χθες, ακριβώς έξι χρόνια μετά την έναρξη της προσπάθειας αξιοποίησής του από το Δήμο, υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τους εκπροσώπους της αναδόχου Εταιρίας, της Κοινοπραξίας ««Στήριξις Τεχνική ΑΕ – Πάνου ΑΕΒΕ».

Μετά από αρκετής ώρας συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, λίγο πριν από την υπογραφή της σύμβασης, ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για μία ευχάριστη ημέρα και μάλιστα ανέφερε ότι για πρώτη φορά η αξιοποίηση του δημοτικού ανθόκηπου είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιούλιο του 2008, επί Δημαρχίας του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, ωστόσο αναβλήθηκε και τελικά η λήψη απόφασης είχε γίνει ακριβώς πριν από έξι χρόνια, στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, επί Δημαρχίας του κ. Στάθη Κουσουρνά.

«Είναι ένα ακόμα μεγάλο θέμα που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή», είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος και ανέτρεξε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να πάρουν όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τον Επίτροπο, το ΚΑΣ κτλ. μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, το οποίο θα προσφέρει στην ιστορία της Ρόδου αλλά και στα παιδιά αφού ο χώρος θα είναι επισκέψιμος για τα σχολεία και βέβαια ο ανθόκηπος ανοιχτός για το κοινό.

Σχετικά με τα όσα προβλέπει η σύμβαση, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η επένδυση είναι συμφέρουσα για το Δήμο αφού πέραν του μισθώματος προβλέπει και 2% επί του τζίρου. Επίσης, η υπογραφή της σύμβασης χθες, σημαίνει ότι από σήμερα η ανάδοχος Εταιρία ξεκινάει την υλοποίηση του τεχνικού σχεδίου και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Ρόδου θα είναι συμπαραστάτης της όπου χρειαστεί.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Κοινοπραξίας, παρόντες ήταν ο κ. Μιχάλης Μπράτιτσης και ο κ. Κώστας Βρούχος. Παίρνοντας το λόγο ο πρώτος, είπε ότι πήραν το έργο μετά από διεθνή διαγωνισμό και μίλησε για μία ιδιαίτερη μέρα αφού αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη να αποδώσουν στο νησί ένα έργο τοπόσημο το οποίο θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την πολιτιστική ιστορία του.

Όσο για τα σχέδιά τους για το χώρο , ο κ. Μπράτιτσης έκανε λόγο για ένα σύνθετο concept που, πέρα από το ηχοθέαμα το οποίο θα προβάλλεται τρισδιάστατο πάνω στα τείχη, θα δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα παρέχει διάφορες δραστηριότητες και θα είναι διαθέσιμο για εκδηλώσεις όπως συναυλίες, συνέδρια, γάμους κ.α.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και στόχος τους είναι να αρχίσει τη λειτουργία του λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2019. Σημειώνεται ότι το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ηχοθέαμα
Εντυπωσιακά είναι, επίσης, τα σχέδια της αναδόχου Εταιρίας για το πως θα στηθεί το θρυλικό ηχοθέαμα του «Ήχος και Φως» το οποίο ήταν διάσημο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ως γνωστόν, η μοναδική και χαρακτηριστική φωνή του μεγάλου Μάνου Κατράκη και άλλων σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών αλλά και ξένων, έχει μείνει ανεξίτηλη στην πάροδο των χρόνων.

Απ’ ό, τι φαίνεται όμως τα σχέδια της Κοινοπραξίας είναι εξίσου φιλόδοξα αφού το ηχοθέαμα θα αναβιώσει, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, και την επιμέλειά του θα έχει η βραβευμένη με Emmy για τη δουλειά της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ η οποία αναλαμβάνει σύμβουλος επικεφαλής της ομάδας που θα ασχοληθεί μ’ αυτό. Η αναπαραγωγή μάλιστα του καινούργιου ακουστικού υλικού θα γίνεται σε έξι γλώσσες ταυτόχρονα! Αυτή την περίοδο κάνουν έρευνα για τους ηθοποιούς των οποίων η φωνή θα «ντύσει» ηχητικά τη νέα εποχή του «Ήχος και Φως».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες