Ομαλά οι δημοπρασίες για τις παραλίες της πόλης

Ομαλά οι δημοπρασίες για τις παραλίες της πόλης

Ομαλά οι δημοπρασίες για τις παραλίες της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 735 ΦΟΡΕΣ

Ομαλά διεξήχθησαν και κατά τη χθεσινή ημέρα οι δημοπρασίες για τις πλέον κοσμικές παραλίες της πόλης της Ρόδου, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Σάββα Διακοσταματίου, να συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία αλλά και να παροτρύνει τους δραστηριοποιούμενους στις παραλίες να αναβαθμίσουν την εικόνα τους και την παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους.

Όπως ενημέρωσε, λοιπόν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, χθες το πρωί ολοκληρώθηκαν οι δημοπρασίες των παραλιών της πόλης, δηλαδή σε όλη την παραλιακή ζώνη από το ΝΟΡ μέχρι και το πρώην Belvedere. Δημοπρατήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων ενώ υπήρξαν και τέσσερα άγονα σημεία. Τις θέσεις πήρε η Κοινοπραξία καθώς και από μία δύο μεμονωμένοι ενδιαφερόμενοι. Από την εκμετάλλευση των παραλιών, λοιπόν, ο Δήμος υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,904.076 ευρώ για δύο έτη συν 1 εκατ. ευρώ από τα προτιμησιακά για όλο το νησί, δηλαδή σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια. Φέτος, μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να εισρεύσει στο ταμείο του Δήμου το ποσό του 1.452.038 ευρώ από την εκμετάλλευση των παραλιών.

Σε δηλώσεις του χθες, μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Διακοσταματίου συνεχάρη τους υπαλλήλους όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου που συνέβαλαν για την ομαλή διεξαγωγή της, όπως είπε για τη συνέπεια που υπέδειξαν οι εργαζόμενοι στην Οικονομική Υπηρεσία, στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, στην Οικονομική Επιτροπή και εν γένει τη Διεύθυνση Οικονομικών, όπως επίσης ευχαρίστησε και τη νομική υπηρεσία που ήταν παρούσα και τις δύο ημέρες. Όμως, πάνω απ’ όλα ευχαρίστησε τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους αφού, όπως είπε, η διαδικασία ήταν άψογη χωρίς παρατράγουδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που υπήρξαν εντάσεις για συγκεκριμένα σημεία.

Στη συνέχεια, ο κ. Διακοσταματίου, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή σεζόν, δεν παρέλειψε να στείλει και ορισμένα μηνύματα λέγοντας ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στο κομμάτι που του αναλογεί για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου στην παραλία. Και είπε: «Εμείς ως Δήμος πράξαμε το καθήκον μας, αυτά που είπαμε τα κάναμε, κύρια για την πόλη της Ρόδου όπου δεν δώσαμε προτιμησιακά αλλά και αυτοί (σ.σ. οι δραστηριοποιούμενοι) για να προστατέψουν την εργασία των 68 οικογενειών… Διότι, είναι εντελώς διαφορετικό να βελτιώσουμε την εικόνα…

Δηλαδή, συγκεκριμένα βάζουμε ένα καπελάκι, βάζουμε ένα καρτελάκι, βάζουμε μία ομοιόμορφη εμφάνιση, φροντίζουμε το χώρο μας, τώρα είναι και δύο χρόνια, κάνουμε μία μικρή επένδυση, δηλαδή βελτιώνουμε τις παροχές που έχουμε εκεί, και είναι άλλο να πούμε σε 68 οικογένειες φεύγετε. Εμείς λοιπόν αυτό κάναμε και αναμένουμε και την ανάλογη ανταπόκριση. Άλλωστε, αν δεν συμβεί αυτό τα πράγματα θα είναι δυσοίωνα, δηλαδή είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστούν και να βελτιώσουν τις παροχές υπηρεσιών προς τον κόσμο».

Στη συνέχεια, έβαλε και άλλη μία διάσταση στην πολιτική της δημοπρασίας λέγοντας ότι, εκτός του ότι φέρνει περισσότερα έσοδα στο Δήμο, έχει σημασία του τι κάνουν οι πελάτες και τα ξενοδοχεία της δεύτερης και τρίτης γραμμής γιατί αυτοί πως θα εξυπηρετηθούν εάν δοθεί το σύνολο μιας παραλίας σ’ αυτούς που έχουν τις προϋποθέσεις. Αυτό, όμως, θα πρέπει να το λάβουν υπόψη αυτοί που συντάσσουν την ΚΥΑ με βάσει την αντικειμενική πραγματικότητα αφού είναι εντελώς διαφορετική μία παραλία της πόλης από εκείνην στο Πρασονήσι ή τ’ Αφάντου, πόσο μάλλον στο Βόλο, το Ιόνιο κτλ.

«Πρέπει, δηλαδή να καταλάβουμε ότι οι παραλίες εδώ αποτελούν μέρος της τουριστικής βιομηχανίας, είναι δηλαδή εργαλείο δουλειάς. Και ο νομοθέτης σωστά είπε για τρία χρόνια αλλά έπρεπε να λάβει υπόψη του και άλλες παραλίες», τόνισε. Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες δημοπρατήθηκαν 17 πόστα και δεν υπήρξαν “χτυπήματα” αφού το τίμημα για αυτές τις παραλίες είναι ήδη υψηλό.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες