Δ. Γάκης: «Οι αγώνες των Δωδεκανησίων για την Ενσωμάτωση στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας και αλληλεγγύης στους λαούς της Ευρώπης»

Δ. Γάκης: «Οι αγώνες των Δωδεκανησίων για την Ενσωμάτωση στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας και αλληλεγγύης στους λαούς της Ευρώπης»

Δ. Γάκης: «Οι αγώνες των Δωδεκανησίων για την Ενσωμάτωση στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας και αλληλεγγύης στους λαούς της Ευρώπης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκη, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου στις 7 Μαρτίου 2018 συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον κορμό του Ελληνικού Κράτους, δήλωσε:

«Σήμερα, οι απανταχού Δωδεκανήσιοι γιορτάζουν σ’ όλο τον πλανήτη μια εμβληματική επέτειο για τα νησιά μας. Μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα: Την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον Εθνικό κορμό. Η 7η Μαρτίου, αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία του Δωδεκανησιακού Λαού. Σαν σήμερα, 70 χρόνια πριν μια μακρά και επίπονη πορεία αγώνων ολοκληρώθηκε.

Ο Δωδεκανησιακός λαός αντιπάλεψε τους εκάστοτε κατακτητές που πέρασαν από τα νησιά μας, διαφύλαξε τη γλώσσα, τον πολιτισμό την ελληνική εθνική συνείδηση, κατάφερε να υπερνικήσει τα αντικρουόμενα συμφέροντα των Ισχυρών, έκανε το Όραμα πράξη. Ταυτόχρονα, η 7η Μαρτίου, δεν είναι μόνο επέτειος μνήμης και τιμής αλλά και ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Σήμερα, στο κέντρο του κοινού μας ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στις Βρυξέλλες, ταυτόχρονα με τους εορτασμούς για την Ενσωμάτωση, μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να αναρωτηθούμε: Ποιό μέλλον θέλουμε για την Ευρώπη;

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαχρονικοί αγώνες των Δωδεκανησίων για Δημοκρατία και ευημερία και η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός που καθημερινά εκφράζουν με τις πράξεις τους οι νησιώτες στο Αιγαίο, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Γιατί οι κοινές πολιτισμικές ευρωπαϊκές αξίες και η αλληλεγγύη είναι ο πλούτος της Ευρώπης, ο πλούτος των Εθνών που την συναποτελούν. Και αυτόν το δρόμο καλούμαστε και σήμερα να βαδίσουμε όλοι οι Ευρωπαίοι, τον δρόμο της ενότητας, της συνύπαρξης και του αμοιβαίου σεβασμού, που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες στις οποίες οικοδομήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa