Κρουαζιέρες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου

Κρουαζιέρες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου

Κρουαζιέρες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2113 ΦΟΡΕΣ

Επαναλαμβάνονται και φέτος, οι κρουαζιέρες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου, που ξεκίνησαν πέρσι στο πλαίσιο ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στη γείτονα χώρα.

Οι τούρκοι τουριστικοί πράκτορες που προσπαθούν να αναπτύξουν αυτό το είδος της κρουαζιέρας, για να τονώσουν τον ειδικό τουρισμό, προωθούν πακέτα για θρησκευτικές εκδρομές σε νησιά της Ελλάδας τα οποία θα επισκέπτονται μουσουλμάνοι από διάφορες χώρες της μέσης ανατολής.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, τα νησιά που εντάσσονται σε αυτές τις κρουαζιέρες είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Χίος, η Λέσβος , αλλά και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπως το Ναύπλιο αλλά και η Αθήνα.

Μάλιστα τα ταξίδια θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο ένα μήνα που ακόμα η κρουαζιέρα δεν θα έχει φτάσει στο ζενίθ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» οι κρουαζιέρες αυτές θα πραγματοποιηθούν με το κρουαζιερόπλοιο Delphin, το οποίο αναμένεται για την πρώτη του προσέγγιση στη Ρόδο, στο τέλος Ιουνίου.

Το κρουαζιερόπλοιο σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει συνολικά δέκα προσεγγίσεις στη Ρόδο, που θα πραγματοποιηθούν κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ειδικότερα κατά το πρώτο του ταξίδι, το Delphin θα καταπλεύσει στη Ρόδο, στις 23 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις προσεγγίσεις μέσα στον Ιούλιο. Συγκεκριμένα στις 5, στις 7, στις 14, στις 22 και στις 28 Ιουλίου.
Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν άλλες τέσσερις προσεγγίσεις, και ειδικότερα στις 5, 11, 19 και 22 Αυγούστου.

Η τοπική κοινωνία προσδοκά πολλά από την επίσκεψη του πλοίου, καθώς οι επιβάτες που θα μεταφέρει είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης και ξοδεύουν πολλά στα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία θα ταξιδέψουν με το κρουαζιερόπλοιο προς τα νησιά , τουρίστες από χώρες της κεντρικής Ασίας, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν κ.α που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα στις διακοπές τους.

Φυσικά το πακέτο των διακοπών έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τουριστών με τις κρουαζιέρες να ονομάζονται Helal, δηλαδή ευλογημένες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρεί από το λιμάνι του Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο και από εκεί θα ακολουθούν τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το εύρος της αγοράς στην οποία απευθύνεται το πακέτο αυτό της κρουαζιέρας ανέρχεται στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια,

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ