Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Δ.Σ. Ιαλυσού στην έκθεση ARTI-μελείς

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Δ.Σ. Ιαλυσού στην έκθεση ARTI-μελείς

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Δ.Σ. Ιαλυσού στην έκθεση ARTI-μελείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού στα πλαίσια της Αισθητικής Αγωγής πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις με μαθητές των Α', Ε' και Στ' τάξεων, στις 20 και 22 Φεβρουαρίου αντιστοίχως, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, στην νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου. Ο χώρος φιλοξένησε την ομαδική έκθεση 26 εκπαιδευτικών Τέχνης, οι οποίοι διδάσκουν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δωδεκανήσου. Η έκθεση είχε τον τίτλο «ARTI-μελείς» και διήρκησε από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2018.

Η έκθεση «Arti-μελείς» έγινε κυρίως με εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αφενός να γνωρίσουν τις δημιουργίες των δασκάλων τους και αφετέρου να έρθουν σε επαφή με σύγχρονα έργα από ένα ευρύ φάσμα των Εικαστικών Τεχνών: ζωγραφική, γλυπτική, μεικτή τεχνική, κόμικ και εγκατάσταση στον χώρο.

Οι μαθητές της Α’ τάξης δουλεύουν σε μικρές ομάδες
Οι μαθητές της Α’ τάξης δουλεύουν σε μικρές ομάδες


Η ξενάγηση στην έκθεση είχε χαρακτήρα διαδραστικό με φύλλα εργασίας που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες Ναταλία Σαβράνη, Πηγή Αντωνιάδου, Γαβριήλ Παγώνης και Μαρία Παπαδοπούλου ειδικά για την έκθεση αυτή με δραστηριότητες που απευθύνονταν σε όλο το ηλικιακό φάσμα του Δημοτικού. Μέσα από απλές, αλλά στοχευμένες ασκήσεις οι μαθητές καλούνταν να παρατηρήσουν τα έργα τέχνης ως προς την σύνθεση και τα υλικά τους, να τα κατατάξουν στο είδος Τέχνης που αντιπροσωπεύουν και να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά. Στο τέλος των φύλλων εργασίας υπήρχε ο χώρος και η προτροπή για την προσωπική έκφραση του κάθε μαθητή.

Οι μαθητές της Α’ τάξης συμπληρώνουν τα φύλλα εργασίας
Οι μαθητές της Α’ τάξης συμπληρώνουν τα φύλλα εργασίας


Υπεύθυνη των επισκέψεων και ξεναγήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού στην έκθεση ήταν η εικαστικός του σχολείου Μαρία Παπαδοπούλου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Αποστολία Σταματέλου (δασκάλα του Α’1), Δήμητρα Καπακλή (δασκάλα του Α’2), Γιώργος Νίνος (δάσκαλος τμήματος ένταξης), Λάμπρος Κουστούλας (δάσκαλος παράλληλης στήριξης) και Μαρία Μπονιάτη (δασκάλα παράλληλης στήριξης), Σταματία Διακαντώνη (δασκάλα του Ε1), Κωσταντίνος Παπακωνσταντίνου (δάσκαλος του Ε’2), Μαρία-Κυριακή Παγκάλου (δασκάλα του Ε’3), Λαμπρινή Καμβύση (δασκάλα του ΣΤ’1) και Ευγενία Παπαπαύλου (δασκάλα του ΣΤ’2).

Η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε καθολική και η ανταπόκρισή τους στην δράση εξαιρετικά θετική.

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο