Γ. Χατζημάρκος: Το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά για τον τουρισμό

Γ. Χατζημάρκος: Το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά για τον τουρισμό

Γ. Χατζημάρκος: Το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά για τον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 316 ΦΟΡΕΣ

Στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας συμμετέχει η Περιφέρεια

Με δικό της περίπτερο έκτασης περίπου 80 τ.μ. συμμετέχει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας που ανοίγει σήμερα, φιλοξενώντας συνολικά εννέα νησιά.

Στη φετινή ΜΙΤΤ δίνουν «το παρών» η Ρόδος από τα Δωδεκάνησα και από τις Κυκλάδες η Νάξος, η Μήλος, η Άνδρος, η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σύρος και η Σαντορίνη.

Η Ρωσική αγορά ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή μας καθώς το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα γνωρίζει πρόοδο τα τελευταία χρόνια παρά τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στη Ρωσία, ενώ τα νησιά μας είναι αρκετά δημοφιλή και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών.

Μάλιστα όπως είπε χτες και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, το θέμα με την έκδοση visa έχει σχεδόν λυθεί, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και ως εκ τούτου υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση των κρατήσεων φέτος.

Η έκθεση της Μόσχας είναι ένα εξαιρετικό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία, που διεξάγεται ετησίως στη ρωσική πρωτεύουσα και δικαίως αναγνωρίζεται ως ένα υψηλό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία για το κλείσιμο συνεργασιών ή ανανέωση αυτών!

Από το 1994,η διεθνής αυτή τουριστική έκθεση, έχει γίνει το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο. Στην διεθνή έκθεση συμμετέχουν πάνω από 3.000 εταιρείες από 200 προορισμούς: Ταξιδιωτικά Γραφεία, Τουριστικοί πράκτορες, Ιατρικός τουρισμός, Τεχνολογία Πληροφορικής σχετική με τον κλάδο, Ξενοδοχεία-καταλύματα, Μεταφορείς-εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωποι τουρισμών-μουσείων-αξιοθέατων-κέντρων ψυχαγωγίας, Επιχειρηματικός τουρισμός, Μέσα ενημέρωσης, Εκπαίδευση και κατάρτιση, Βίλλες-ακίνητα προς εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, κάθε χρόνο την έκθεση την παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες, με συμμετέχοντες από 479 ρωσικές πόλεις και 95 χώρες.

Η διεθνής έκθεση MITT τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού υπουργείου αθλητισμού-τουρισμού-πολιτικής για τη νεολαία, του Ομοσπονδιακού Συμβούλιου, της Επιτροπής Τουρισμούς της Μόσχας, της Επιτροπής της Βουλής (Δούμα) για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης, PATA, UNWTO.

Γ. Χατζημάρκος: το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά
Σε ότι αφορά την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, ο περιφερειάρχης δήλωσε χτες επιστρέφοντας και από το Βερολίνο όπου ολοκληρώθηκε η έκθεση ΙΤΒ, ότι κλείνει πλέον η προετοιμασία για την παρουσία μας σε διεθνείς αγορές.

Τη χαρακτήρισε βαρόμετρο καθώς όπως είπε έχουμε καθαρή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η σαιζόν. «Τωρα κάνουμε απολογισμό και βγάζουμε τα συμπεράσματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά, καθώς όλοι οι δείκτες είναι εντυπωσιακά ανεβασμένοι σε σχέση με άλλα χρόνια».

Μιλώντας για τα δύο τελευταία χρόνια υπογράμμισε ότι και οι δύο ήταν χρονιές ρεκόρ για τα νησιά εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το ίδιο θα γίνει και το 2018 . Μάλιστα τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από την περιφερειακή αρχή και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι τουρίστες να φύγουν ικανοποιημένοι και χαμογελαστοί καθώς θα αποτελέσουν τους διαφημιστές μας στις πατρίδες τους.

«Καλπάζουμε με εντυπωσιακά νούμερα σε ότι αφορά τα μεγάλα νησιά, τα μεσαία νησιά γεμίζουν σταδιακά ενώ στα τρίτης ταχύτητας νησιά, υπάρχουν κάποια κενά τα οποία θα λυθούν από τον Απρίλιο και μετά» είπε επίσης ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία από κανέναν συνεργάτη μας στο εξωτερικό για την επιθετικότητα της Τουρκίας, καθώς ούτε τουρ οπερέιτορ ούτε αεροπορική εταιρία, έχουν κάνει αναφορές στο θέμα.

«Εδώ συμβαίνει το αντίθετο, κάθε μέρα αυξάνονται οι πτήσεις στα νησιά. Οι συζητήσεις γίνονται για κατανάλωση στο εσωτερικό των νησιών» κατέληξε, ενώ παρουσιάζοντας τις δράσεις της περιφερειακής αρχής που συνδυάζονται και με τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης 2019, είπε τα εξής:

«Η περιφέρεια δουλεύει έχει σχέδιο, το κάνουμε με αγάπη για τον τόπο μας, έχοντας στο εσωτερικό ένα μέτωπο αθλιότητας γκρίνιας και ψιθυριστών που αντιπροσωπεύουν το απόλυτο πολιτικό κενό, ανίκανοι να σχεδιάσουν και να προτείνουν. Εμείς τους απαντάμε με δουλειά».

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ