“Δεν είχα να φάω” ισχυρίστηκε ο νεαρός για τις κλοπές στα κυλικεία

“Δεν είχα να φάω” ισχυρίστηκε ο νεαρός για τις κλοπές στα κυλικεία

“Δεν είχα να φάω” ισχυρίστηκε ο νεαρός για τις κλοπές στα κυλικεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 777 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ύστερα από την απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 20χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για κλοπές και διαρρήξεις σε κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων στο νησί μας!

Όπως είναι γνωστό, ο 20χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που έβγαινε από σχολείο της πόλης της Ρόδου και από τη προανάκριση προέκυψε ότι διέπραξε 15 διαρρήξεις κυρίως σε κυλικεία σχολείων, από τα τέλη Ιανουαρίου 2018 έως και τη σύλληψή του στις 8 Μαρτίου 2018.

Σε βάρος του 20χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο Ματούλα Παπαβεργή, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί όπου αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Ο νεαρός με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα (1η και 16η) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

«Δεν είχαμε ούτε να φάμε»
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενος ο 20χρονος είπε ότι διαμένει με την 68χρονη γιαγιά του, η οποία και είναι η μοναδική του συγγενής αφού την έχασε από όταν ήταν δύο ετών και ο πατέρας του έχει εξαφανιστεί. Η γιαγιά του, όπως τόνισε δεν παίρνει σύνταξη και έτσι τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα με την βοήθεια που τους δίδεται από τις δομές και την εκκλησία. Σε ηλικία 16 ετών πήγε στην Κω και εργάστηκε σε ξενοδοχείο για δυόμιση χρόνια, και έπειτα ήρθε στο νησί μας όπου και συνέχισε το σχολείο ενώ τα απογεύματα εργαζόταν σε επιχείρηση στη Ρόδο. Ωστόσο πριν από τέσσερις μήνες τον σταμάτησαν λόγω χειμερινής περιόδου και έτσι κλείστηκε και πάλι στον εαυτό του και στο σπίτι.

Ο 20χρονος είπε επίσης ότι πριν ένα μήνα τους τελείωσαν και τα τρόφιμα με αποτέλεσμα να φθάσει σε σημείο απόγνωσης αφού είχαν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Ο ίδιος είπε ότι αναγκάστηκε να κάνει τις διαρρήξεις ελπίζοντας με την ενέργεια του αυτή να καταφέρει να πληρώσει το ρεύμα που τους το είχαν κόψει, καθώς η γιαγιά του θα πέθαινε από το κρύο αλλά και για να φάνε.

Ο 20χρονος δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, στις οποίες οδηγήθηκε λόγω της άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης και προκειμένου να καλύψει άμεσες ανάγκες τους όπως το φαγητό.
«Δεν είχα να φάω γι’ αυτό και όλα τα τρόφιμα που πήρα τα πήγα στο σπίτι και τα καταναλώσαμε άμεσα, ενώ τα χρήματα τα χρησιμοποίησα για να πληρώσω έξοδα του σπιτιού και συγκεκριμένα το ηλεκτρικό ρεύμα για να μην μας το κόψουν» είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος στην ανακρίτρια! Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από ιδιοκτήτες των καταστημάτων και πως ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει αιτήσεις σε ξενοδοχεία προκειμένου να δουλέψει τη σαιζόν.

Η σύλληψη και οι κλοπές
Υπενθυμίζεται πως η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 20χρονο ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου 2018 στις 3.30 τα ξημερώματα όταν κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου (Οικοκυρική) άκουσαν κάποιους περίεργους θορύβους και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έσπευσε στο σημείο και εντόπισε τον 20χρονο να βγαίνει από ένα παράθυρο του σχολείου! Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κοφτάκια κ.α.) καθώς και ένα σετ με κατσαβίδια που ο δράστης είχε αφαιρέσει από το γραφείο των καθηγητών. Ο ίδιος όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει και διάφορα τρόφιμα από το κυλικείο του σχολείου!
Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε πλούσια «δράση» το τελευταίο διάστημα, ενώ φέρεται να είχε … αδυναμία στα κυλικεία!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του:
Την 1η προς 2 αλλά και στις 8 Μαρτίου 2018 αφαίρεσε από το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας διάφορα τρόφιμα. Ο ίδιος στις 5 Φεβρουαρίου αλλά και ακόμη μία φορά το τελευταίο εξάμηνο «επισκέφθηκε» ψιλικατζίδικο που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντίνου Υδραίου και αφαίρεσε από εξωτερικό ψυγείο διάφορα αναψυκτικά. Στις 11 Φεβρουαρίου 2018, ο 20χρονος αφαίρεσε τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ σε κέρματα από το κυλικείο του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, ενώ το ίδιο κυλικείο διέρρηξε και τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου και αφαίρεσε κρουασάν καθώς και 158 ευρώ, αλλά και τα ξημερώματα στις 22 Μαρτίου οπότε και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ. Ο 20χρονος, «επισκέφθηκε» και το κυλικείο στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) στις 13 προς 14 Φεβρουαρίου αλλά και στις 21 προς 22 Φεβρουαρίου και αφαίρεσε την πρώτη φορά το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα και τη δεύτερη φορά 150 ευρώ και διάφορα τρόφιμα.

Σε άγνωστη ημερομηνία κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, ο δράστης αφαίρεσε το ποσό των 170 ευρώ σε κέρματα από καφετέρια στο κέντρο της πόλης μας, ενώ τα ξημερώματα στις 28 Φεβρουαρίου έκλεψε τρόφιμα και 10 ευρώ από το κυλικείο του 4ου Λυκείου Ρόδου.

Ο ίδιος στις 13 προς 14 Φεβρουαρίου αφαίρεσε σοκολάτες αξίας 10 ευρώ από το κυλικείο στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο), ενώ διέρρηξε δύο φορές και καφετέρια στην πόλη της Ρόδου από όπου στις 25 προς 26 Φεβρουαρίου αφαίρεσε 300 ευρώ σε κέρματα και στις 27 Φεβρουαρίου άλλα 100 ευρώ σε κέρματα.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του