Πεντάμηνης διάρκειας θα είναι η σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Πεντάμηνης διάρκειας θα είναι η σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Πεντάμηνης διάρκειας θα είναι η σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 350 ΦΟΡΕΣ

Πεντάμηνης διάρκειας θα είναι και η φετινή σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη για να κατατεθεί προς έγκριση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.

Μάλιστα φέτος οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας καθώς πήραν την πιστοποίηση που απαιτείται και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Για το θέμα επισκέφθηκαν χτες την περιφέρεια ο διευθυντής της, Νίκος Γιωτόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Ρεσβάνης προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, προτού έρθει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και σταλεί στη συνέχεια για έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επι του θέματος ο διευθυντής της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Νίκος Γιωτόπουλος με αφορμή την επίσκεψή του χτες στην περιφέρεια δήλωσε τα εξής: «ήρθαμε σήμερα στην περιφέρεια για να ασχοληθούμε με τα τελικά βήματα της νέας προγραμματικής σύμβασης η οποία θα έχει διάρκεια πέντε μηνών.

Η ουσιαστική διαφορά με την περσινή και αυτό θα το δούμε με τον επίτροπο ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο θέμα με τα εντάλματα είναι ότι προσθέτουμε και επίσημα δράσεις πολιτικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης καθώς έγιναν πέρσι σεμινάρια και οι εργαζόμενοι έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση που απαιτείται από την πυροσβεστική ακαδημία κάτι που σημαίνει ότι είναι πλέον έτοιμοι να αναλάβουν τέτοιες δράσεις.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε τις λεπτομέρειες ώστε στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να περάσει και η προγραμματική, η οποία θα είναι λίγο κάτω από 500.000 ευρώ με πέντε μήνες διάρκεια και το προσωπικό ίσως να κυμανθεί από 58 έως 62 άτομα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Ρεσβάνης δήλωσε: «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη αλλά και το δήμο Ρόδου που μας στηρίζουν. Εμείς οι εργαζόμενοι αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι και μπορούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη δράση στο νησί. Μάλιστα πέρσι πήγαμε πολύ καλά, σε θέματα πολιτικής προστασίας, βοηθήσαμε τον τόπο όπου χρειαζόταν και στο περιβάλλον και ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί.

Όλα τα αυτοκίνητα είναι αυτή τη στιγμή στο συνεργείο, τοποθετούνται καινούρια λάστιχα, γίνεται σέρβις και το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για να συνεισφέρουμε όπου χρειαστεί στο μέτρο του δυνατού.

Το σωματείο θα ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους να βρεθεί μία λύση πενταετίας γιατί αυτό που περνούν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια είναι ψυχοφθόρο. Εμείς αυτή τη δουλειά την αγαπάμε έχουμε δώσει πολλά γι’ αυτήν, και πιστεύω να μας ακούσουν».

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης