Καταδικάστηκε ροδίτης για διακεκριμένες κλοπές

Καταδικάστηκε ροδίτης για διακεκριμένες κλοπές

Καταδικάστηκε ροδίτης για διακεκριμένες κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 897 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 4 ετών από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στις 9 το βράδυ κατηγορούμενος για την αφαίρεση χρημάτων από ανυποψίαστη γυναίκα της περιοχής μας και δύο κλοπές από αντίστοιχα περίπτερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος με χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισε ελαφρά και απέσπασε από 28χρονη ημεδαπή χρηματικό ποσό, περίπου 30 ευρώ που κατείχε, ενώ δεν κατάφερε να της αφαιρέσει την τσάντα. Ο 32χρονος μετά την πράξη του αποπειράθηκε να διαφύγει με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο δράστης νωρίτερα είχε αφαιρέσει από δύο περίπτερα, πακέτα τσιγάρων και χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του 32χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 14 Μαΐου 2015 προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκε αποδεχόμενος μόνο τις κλοπές των περιπτέρων.
Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα ο 32χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο ίδιος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για συνολικά 8 αδικήματα και συγκεκριμένα για ληστρική κλοπή, ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπή κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή κατά συρροή.

Ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 32χρονο για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοφορία και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών για την πρώτη πράξη και τρεις μήνες φυλάκιση για την δεύτερη (κατά συγχώνευση 5 έτη κάθειρξης και ένα μήνα φυλάκιση) χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της ποινής αυτής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου του επέβαλε τελικά φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Σημειώνεται πως ο 32χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο