Σήμερα η απόφαση για τον 45χρονο που παρίστανε τον αστυνομικό

Σήμερα η απόφαση για τον 45χρονο που παρίστανε τον αστυνομικό

Σήμερα η απόφαση για τον 45χρονο που παρίστανε τον αστυνομικό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 386 ΦΟΡΕΣ

Καταπέλτης στην αγόρευσή της η εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη του

«Δεν πήρα από κάποιον «μαύρα» χρήματα και έλεγα σε όλους πως οποιαδήποτε στιγμή τα ποσά που μου είχαν δώσει ήταν διαθέσιμα»! Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων στην απολογία του χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ο 45χρονος Ροδίτης, που παρίστανε τον Αστυνομικό και είχε καταφέρει να αποσπάσει 58.000 ευρώ με διάφορες απάτες!

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας αλλά και την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου, ωστόσο η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα για τον 45χρονο.

Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν και εμφανίστηκαν συνολικά εννέα μάρτυρες οι οποίοι και κατέθεσαν αναλυτικά πως ξεγελάστηκαν και πείστηκαν από τον 45χρονο να του δώσουν τα χρήματα τους. Με εξαίρεση έναν εκ των μαρτύρων ο οποίος δάνεισε χρήματα (1800 ευρώ) στον 45χρονο για να τον βοηθήσει οικονομικά σε θέμα που είχε με τον πατέρα του και επειδή τον θεωρούσε φίλο του, όλοι οι υπόλοιποι πλήρωσαν- όπως είπαν- για να «τακτοποιηθεί» κάποια υπόθεσή τους!

Αυτό δε που επισημάνθηκε και στο δικαστήριο από τους μάρτυρες ήταν το γεγονός πως όλοι τους γνώριζαν και είχαν αναπτύξει φιλίες με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ενώ παράλληλα διέμεναν και σε κοντινές περιοχές.

Αυτό δε που προκάλεσε εντύπωση στο δικαστήριο, ήταν η κατάθεση ενός εκ των μαρτύρων ο οποίος και είπε πως ο 45χρονος επικοινώνησε τρεις ημέρες πριν τη δίκη μαζί του για να του ζητήσει μία συγγνώμη «που συγγνώμη δεν ήτανε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας αλλά και για να του πει πως «δεν μας άφησαν να τελειώσουμε τη δουλειά» αφήνοντας να εννοηθεί πως αν θα βγει έξω (από τη φυλακή) τότε και ο μάρτυρας θα πάρει πίσω τα χρήματά του ενώ αν καταδικαστεί δεν θα τα πάρει!
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατήγγειλε ότι έδωσε το ποσό των 5.500 ευρώ στον 45χρονο προκειμένου να του «κουρέψει» χρέος άνω των 100.000 ευρώ που είχε προς την Εφορία.

Δεν πιστεύει ότι έκανε κακό
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 45χρονος δήλωσε πως είναι λογιστής, αρνήθηκε ότι δήλωνε αστυνομικός της Οικονομικής Υπηρεσίας και πως το μόνο που έλεγε ήταν ότι είχε σχέσεις με κάποιες οικονομικές αρχές, προσθέτοντας μάλιστα πως «δεν είναι κακό να έχεις γνωριμίες». Σε ότι αφορά τα έγγραφα που επιδείκνυε στους παθόντες, είπε πως τα «κατέβαζε» από το διαδίκτυο και πως δεν ήταν παραποιημένα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου είπε ότι η όλη αυτή η «δραστηριότητα» του έχει σχέση με τη λογιστική εργασία.
Για τις «δουλειές» που αναλάμβανε είπε πως δεν πρόλαβε να τις τελειώσει διότι συνελήφθη και πως όλες «έτρεχαν» (δηλαδή βρίσκονταν σε εξέλιξη) έως και την ημέρα της σύλληψης του.

Ο 45χρονος είπε επίσης πως τα χρήματα που έχει πάρει είναι διαθέσιμα για να τα επιστρέψει και πως πάντα τους έλεγε πως σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, έχουν τις αποδείξεις της τράπεζας στα χέρια τους για τους δώσει τα λεφτά τους πίσω.

Ερωτηθείς γιατί ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους ή γιατί δεν τους επέστρεψε τα χρήματα τους αφού ήταν «διαθέσιμα», είπε ότι βρισκόταν στη φυλακή και δεν μπορούσε να κάνει κάτι από εκεί.

Ο 45χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη για τις πράξεις που παραδέχεται (ορισμένες από τις περιπτώσεις που του καταλογίζονται) και είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο «ήμουν σε οικονομικές δυσκολίες και μεγαλοποίησα ορισμένες περιπτώσεις όχι όμως όλες».

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους παθόντες ενώπιον του δικαστηρίου λέγοντας πως «δεν πήρε ποτέ από κάποιον «μαύρα» χρήματα και πως σε όλους έλεγε πως οποιαδήποτε στιγμή ήταν διαθέσιμα τα χρήματα τους»!

Σε ότι αφορά το ποσό των 32.000 ευρώ που φέρεται να του έδωσε συμπολίτης μας για να του «μειώσει» το χρέος άνω των 200.000 ευρώ που είχε στη Εφορία η επιχείρηση του, ο 45χρονος είπε ότι υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό όμως ουδέποτε πήρε αυτά τα χρήματα. Σημειώνεται πως ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι του έδωσε έξω από το Ακταίο το ποσό των 16.000 ευρώ σε μετρητά και εν συνεχεία δύο επιταγές 8.000 ευρώ έκαστη που έληγαν μετά από δύο μήνες.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της απολογίας του 45χρονου, το λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας η οποία και με συνεχείς ερωτήσεις «απέδειξε» ουσιαστικά όλο το κατηγορητήριο αφού ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «γιατί έπαιρνε τα χρήματα», «ποιες λογιστικές ενέργειες έκανε για κάθε παθόντα» κ.α.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός είπε μεταξύ άλλων πως «εξαπατήθηκαν άτομα του φιλικού περιβάλλοντος του κατηγορουμένου, στα οποία ανέπτυξε φιλικές σχέσεις και προέβη σε ψευδέστατες καταστάσεις.

Η κα. Εισαγγελέας πρόσθεσε επίσης πως ο 45χρονος «στη πραγματικότητα δεν μπορούσε να έχει σχέσεις με κανέναν, δεν ασκούσε το επάγγελμα του λογιστή και παρέστησε ψευδώς ότι υπηρετούσε στην Οικονομική αστυνομία για να ενισχύσει τις καταστάσεις αυτές».

Η ίδια έκανε λόγο για «παντελή έλλειψη μεταμέλειας» από μέρους του 45χρονου, τονίζοντας πως πρόκειται για άτομο που «είχε τη δυνατότητα να μιλάει και να είναι χειριστικός απέναντι στους άλλους», ενώ επεσήμανε ότι δεν προσκόμισε στο δικαστήριο κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι τα χρήματα είναι κατατεθειμένα και δεν έχουν φαγωθεί. Η Εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στο ηθικό μέρος της όλης υπόθεσης (το οποίο όπως είπε δεν αποδεικνύεται από το δικαστήριο), τονίζοντας ότι ο 45χρονος πήρε χρήματα από ανθρώπους που στερούνταν και τα είχαν για τις ανάγκες των παιδιών τους!
Η κα. Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 45χρονου όπως κατηγορείται.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών