Στη Ρόδο θα γίνει η βαλκανική μαθηματική ολυμπιάδα νέων

Στη Ρόδο θα γίνει η βαλκανική  μαθηματική ολυμπιάδα νέων

Στη Ρόδο θα γίνει η βαλκανική μαθηματική ολυμπιάδα νέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου

Η Ρόδος θα είναι τελικά η πόλη που θα φιλοξενήσει την 22η βαλκανική μαθηματική ολυμπιάδα νέων τον Ιούνιο, όπως αποφασίστηκε από τους διοργανωτές της που εξέτασαν και άλλες υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τρείς ακόμα ελληνικές πόλεις.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το διάστημα από 19 έως 24 Ιουνίου και εκτιμάται ότι θα φιλοξενηθούν στο νησί μας περίπου 200 άτομα, διαγωνιζόμενοι καθηγητές και συνοδοί.
Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε δεσμευτεί ότι θα στηρίξει οικονομικά το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το οποίο διεκδικούσε την ολυμπιάδα στο πλαίσιο συνάντησης με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος που τον επισκέφθηκαν στο τέλος του περασμένου χρόνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων συμμετέχουν έντεκα (11) χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και άλλες δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία, για τις οποίες η κατάταξή τους στον εν λόγω διαγωνισμό, συνιστά πρόκριμα για τη συμμετοχή τους στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Όπως δήλωσε χτες η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος παιδείας και διά βίου μάθησης Χαρούλα Γιασιράνη «πρόκειται για μία πάρα πολύ σπουδαία και σημαντική δράση την οποία υποστήριξε και προσωπικά ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, από την πρώτη κιόλας επίσκεψη του παραρτήματος της ελληνικής μαθηματικής εταιρίας της Ρόδου για την ενίσχυσή της. Είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς και θα πρέπει να επισημάνω ότι για να πετύχουμε να γίνει εδώ χρειάστηκε να δουλέψουμε συστηματικά μήνες πριν στέλνοντας υποστηρικτικές επιστολές και καλύπτοντας τις διαμονές των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό».

Για το Let’s do it Greece
Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε κινητοποίηση δήμων και σχολείων προχώρησε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου προκειμένου να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή φέτος στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του let’s do it Greece στην περιοχή μας.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης μπαίνουν τα σχολεία, στα οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν με περιβαλλοντικές δράσεις.

«H περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είναι υποστηρικτής της εθελοντικής δράσης που γίνεται κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα συντονισμένα την ίδια ώρα το let’s do it Greece. Θέλοντας όμως να κινητοποιήσουμε δήμους και σχολεία στάλθηκε επιστολή σε όλους τους δήμους της περιφέρειας αλλά και στους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για να τους κινητοποιήσουμε και να λάβουν μέρος σε αυτή την εθελοντική δράση» δήλωσε επίσης η κα Γιασιράνη.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και έχει δύο σκέλη: αυτό που αφορά τη δράση που γίνεται μία μέρα και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου για όλη τη χώρα και έχει σαν θέμα τις δράσεις των δήμων και των εθελοντικών οργανώσεων κλπ ενώ το δεύτερο μέρος της δράσης αφορά τα σχολεία.

«Κινητοποιούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πάρουν μέρος σε αυτό ώστε να κάνουν μία δράση μέσα στο σχολείο τους για τις δικές του ανάγκες, σε όποιον τομέα αφορά η περιβαλλοντική δράση. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ανακύκλωση καθαρισμός του σχολείου, δημιουργία κήπου κλπ. Ευελπιστούμε ότι από το νότιο Αιγαίο θα έχουμε μία αύξηση στη συμμετοχή τόσο των σχολείων που είναι και το ζητούμενο αλλά και στις δράσεις που θα γίνουν σε όλα τα νησιά.

Με το let’s do it Greece σχεδιάζουμε να κάνουμε και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις εστιασμένες στα νησιά και συγκεκριμένα στις ακτές που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και ίσως και μέσα στους επόμενους μήνες του καλοκαιριού» κατέληξε η κα Γιασιράνη η οποία στην επιστολή της αναφέρει τα εξής: «Φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, οργανώνεται η Πανελλήνια Εκστρατεία “Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” . Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την εκστρατεία και καλεί όλους τους δήμους της Περιφέρειας και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή!

Το Let’s Do it Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος. Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» η πανελλαδική εκστρατεία “Let’s do it Greece” είναι μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και σήμερα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη δράση της Ελλάδας η οποία γίνεται την ίδια μέρα και την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Στις 2 Απριλίου 2017, ημέρα διεξαγωγής της δράσης κατά τον προηγούμενο χρόνο, η δράση ξεπέρασε κάθε προσδοκία εθελοντισμού, με πάνω από 109.000 εθελοντές να συμμετέχουν σε πάνω από 1.450 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα.Το 1% του πληθυσμού φώναξε δυνατά ‘’Γίνε η αλλαγή που περιμένεις’’. Το 10% των σχολείων της χώρας μας ήταν εκεί.
Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η φετινή θεματική είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Σεμινάριο ογκοπλαστικής χειρουργικής
Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα πρωτοποριακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στη Ρόδο. Πρόκειται όπως είπε για ένα συνέδριο που γίνεται από τη γενική κλινική Δωδεκανήσου και το γερμανικό κέντρο μαστού και αφορά την ογκοπλαστική χειρουργική καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα γίνεται ζωντανή μετάδοση από χειρουργεία όπου θα γίνεται επέμβαση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα επιμόρφωσης των συνέδρων γύρω από τις νέες τάσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα διεξαχθεί από 11 έως 13 Μαΐου στο Rodos Palace και θα συμμετέχουν πάνω από 100 χειρουργοί.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου