Κάθειρξη πέντε ετών για κλοπές σε 40χρονο Ροδίτη

Κάθειρξη πέντε ετών για κλοπές σε 40χρονο Ροδίτη

Κάθειρξη πέντε ετών για κλοπές σε 40χρονο Ροδίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 40χρονο Ροδίτη για τις τέσσερις κλοπές που διέπραξε μέσα σε λίγες ώρες το καλοκαίρι του 2014 στο νησί μας!

Συγκεκριμένα ο 40χρονος είχε συλληφθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 το βράδυ, καθώς από τα ξημερώματα έως τις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρα κατάφερε να διαπράξει συνολικά τέσσερις κλοπές σε σπίτια της περιοχής μας!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο δράστης στις 19-07-2014 εισήλθε διαδοχικά, από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, σε τέσσερις κατοικίες στην πόλη της Ρόδου, όπου σε δυο περιπτώσεις αφαίρεσε κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2014 οπότε και ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 6 έτη κάθειρξης για την οποία η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο ο ίδιος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Μανώλη Βλάχου, μείωσε τη πρωτόδικη ποινή κατά ένα έτος επιβάλλοντας στον 40χρονο κάθειρξη 5 ετών.

Σημειώνεται πως ο 40χρονος έχει αρκετές φορές στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει!

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας