Θα δικαστούν πέντε άτομα για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Θα δικαστούν πέντε άτομα για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Θα δικαστούν πέντε άτομα για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 651 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά πέντε άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενα για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς και δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε «έφοδο» που είχαν κάνει οι αστυνομικοί τον Απρίλιο του 2015 στο κατάστημα 46χρονου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την «επιχείρηση» που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί είχαν συλληφθεί δύο υπάλληλοι του καταστήματος, μία 33χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία η οποία αρχικά εμφανίστηκε ως ελληνίδα δίδοντας ψεύτικα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης) και 63χρονος από τη Ρόδο, καθώς και τέσσερις παίχτες ηλικίας 51, δύο 47χρονοι και ένας 35χρονος, ενώ ο 46χρονος – σύμφωνα και με την αστυνομία- είχε καταφέρει να διαφύγει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου περιήλθε η πληροφορία πως στο συγκεκριμένο κατάστημα του 46χρονου στην πόλη της Ρόδου λειτουργεί τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια στο πίσω μέρος του, ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο οποίο διεξάγονται τα «φρουτάκια» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσβαση στο χώρο ήταν απολύτως ελεγχόμενη από δύο υπαλλήλους που ο ιδιοκτήτης είχε εντός αυτού με σκοπό να αποκλείσει πιθανό έλεγχο.

Αξιοποιώντας την πληροφορία αυτή, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσαν πως η είσοδος των πελατών γίνονταν αποκλειστικά από την πίσω πλευρά του καταστήματος. Η δε πόρτα ήταν κλειδωμένη και οι πελάτες για να μπουν μέσα πατούσαν ένα κουμπί το οποίο ήταν δίπλα από την πόρτα και με αυτό ειδοποιούνταν οι υπάλληλοι. Οι τελευταίοι αφού έλεγχαν από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη πάνω από την πόρτα, ποιος ήταν άνοιγαν για να μπει μέσα. Την πόρτα την άνοιγαν η 33χρονη και ο 63χρονος.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2015 αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο κατάστημα, και πάτησε το κουμπί για να μπει μέσα. Την πόρτα άνοιξε ο 63χρονος ο οποίος τον ρώτησε τι ήθελε και όταν ο αστυνομικός – πελάτης του είπε πως ήθελε να παίξει «φρουτάκια», ο 63χρονος αφού του έκανε επίμονες ερωτήσεις για το ποιος του είπε να πάει εκεί, του απάντησε πως δεν υπάρχουν «φρουτάκια» για να παίξει.

Ο αστυνομικός έφυγε όμως οι συνάδελφοι του επέστρεψαν βραδινές ώρες της επόμενης μέρας (28 Μαρτίου 2015) μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και έστησαν καρτέρι στην εν λόγω επιχείρηση. Περίπου στις 9 το βράδυ και μόλις εμφανίστηκε πελάτης και οι δύο υπάλληλοι (ο 63χρονος και η 33χρονη αλλοδαπή) άνοιξαν την πόρτα για να μπει μέσα, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και μπήκαν στο κατάστημα όπου εκεί εντόπισαν εκτός από τους δύο υπαλλήλους, και τέσσερις παίχτες τους οποίους και συνέλαβαν. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και ο 46χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, όμως μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τράπηκε σε φυγή διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στο χώρο υπήρχαν 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές στις οθόνες των οποίων απεικονίζονταν τα «φρουτάκια» ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που χειρίζονταν οι υπάλληλοι και πίστωνε μονάδες κατόπιν πληρωμής στους παίχτες στους λοιπούς υπολογιστές και ένας ακόμη Η/Υ από τον οποίο παρακολουθούσαν την κίνηση έξω από την πόρτα του καταστήματος (με τις κάμερες).

Όλοι οι υπολογιστές, οι δύο κάμερες, το χρηματικό ποσό των 253,90 ευρώ που εντοπίστηκε σε συρτάρι καθώς και το ποσό των 70 ευρώ που έδωσαν ο 63χρονος και ένας παίχτης (30 έδωσε ο υπάλληλος και 40 ο πελάτης).

Πως λειτουργούσε το «σύστημα»
Σύμφωνα με πληροφορίες από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 46χρονος ιδιοκτήτης είχε προτείνει στην 33χρονη αλλοδαπή να σερβίρει καφέ στην εσωτερική αίθουσα της καφετέριας όπου υπήρχαν οι υπολογιστές με τα «φρουτάκια». Η ίδια στην περίπτωση που οι παίχτες δεν είχαν προπληρωμένη κάρτα τους περνούσε μονάδες από τους μεμονωμένους υπολογιστές που υπήρχαν στο γραφείο. Τα πέντε ευρώ αντιστοιχούσαν σε 5000 μονάδες. Στην περίπτωση που κάποιος παίχτης κέρδιζε, τα χρήματα του τα κατέβαλλε ο 46χρονος ιδιοκτήτης.

Επίσης η 33χρονη όφειλε να ελέγχει μέσω του υπολογιστή την κάμερα της εισόδου για το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε ενώ είχε εντολή να μην ανοίγει την πόρτα σε άγνωστο άτομο που δεν ήταν παίχτης.

Παράλληλα τόσο ο 63χρονος όσο και η 33χρονη αλλοδαπή δεν διέθεταν άδεια εργασίας και βιβλιάρια υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις απολογίες τους η αλλοδαπή και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους και ο 63χρονος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο