Δύο σημαντικές δράσεις από το Γυμνάσιο Μασάρων

Δύο σημαντικές δράσεις από το Γυμνάσιο Μασάρων

Δύο σημαντικές δράσεις από το Γυμνάσιο Μασάρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Δύο σημαντικές δράσεις από το Γυμνάσιο Μασάρων της Ρόδου (βρίσκεται σε απόσταση 50 Km από την πόλη της Ρόδου) με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και του Διευθυντή του της σχολικής μονάδας Στέφανου Σαρικά βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα περίπου μήνα.

1η Δράση:
Ενδοσχολική Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του σχολείου μας
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 13:00-14:00 και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων του σχολείου μας, παρακολουθούν επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Νέων Τεχνολογιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκμάθηση λογισμικών γενικής χρήσης, του φωτόδεντρου και εφαρμογών Web 2.0, καθώς και τον τρόπο αξιοποίησής τους ως γνωστικά και διδακτικά εργαλεία μέσα στην τάξη.

Τα μαθήματα διεξάγονται στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας με επιμορφωτές τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19-20 Γιασιράνη Στέφανο, Διευθυντή του σχολείου και Σαρικά Σάββα με την παιδαγωγική υποστήριξη του Σχολικού Συμβούλου Δ. Ε. Νοτίου Αιγαίου, κλάδου ΠΕ03 - Μαθηματικών, κ. Ιωάννη Καραγιάννη.
http://gym-masar.dod.sch.gr/index.php/2011-11-18-14-55-32/171-epimorfosi

2η Δράση:
Δράσεις κατά της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού (2018)
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή τους και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Παρασκευή 9/3 πραγματοποιήθηκαν σχετικές δράσεις. Αρχικά όλα τα τμήματα παρακολούθησαν στην τάξη τους μαζί με δύο εκπαιδευτικούς σχετικά βίντεο ως αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και συζήτηση. Έπειτα, χωρίστηκαν σε ομάδες και εξέφρασαν τη γνώμη και τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας και γράφοντας διάφορα μηνύματα. Στο τέλος, όλο το σχολείο παρακολούθησε ταινία για τη Σχολική βία και τον εκφοβισμό στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Οι δράσεις μας όμως, δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται μέχρι να εξαλειφθούν όλα τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού...

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου