Ηρακλής Μαριτσών: Αναπνέει ελεύθερα, με «όπλο» την αδυναμία του

Ηρακλής Μαριτσών: Αναπνέει ελεύθερα, με «όπλο» την αδυναμία του

Ηρακλής Μαριτσών: Αναπνέει ελεύθερα, με «όπλο» την αδυναμία του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 102 ΦΟΡΕΣ

Πέτυχε τέσσερα τέρματα στο ημίχρονο απέναντι στην Κατταβιά και με το υπέρ του 4-2 δείχνει να ξενοιάζει

Μετατρέποντας τη φέτος «αχίλλειο πτέρνα» του σε δύναμη πυρός, ο Ηρακλής Μαριτσών επιβλήθηκε προχθές της Κατταβιάς με 4-2 και απέκτησε το δικαίωμα να… αραιώσει τις ματιές του προς τις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απρόοπτο, το οποίο καθυστέρησε κατά πολύ την ολοκλήρωσή του. Ελάχιστα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα, ο διαιτητής Μανώλης Κυρίτσης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποσύρθηκε, καθώς ήταν αδύνατον να συνεχίσει.

Μετά από διαβουλεύσεις, τον αντικατέστησε ο πρώτος βοηθός Τσαμπίκος Μοσχάτος που παραχώρησε τη θέση του στον δεύτερο βοηθό Δημήτρη Σταυρούλια, με το ΤΟΔ να επιστρατεύει άρον άρον, προκειμένου να καλύψει το κενό, τον-ευτυχώς διαθέσιμο διαιτητή- Σάββα Λυριστή.


Εμφανώς αποσυντονισμένες από την απροσδόκητη διακοπή, οι δύο ομάδες άργησαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι κράτησαν το… κάτι παραπάνω σκοράροντας στο 12’. Μετά από ολιγωρία της άμυνας ο Κούρος κινήθηκε στην αριστερή πτέρυγα, «έκοψε» παράλληλα προς το ημικύκλιο και έδωσε την ευκαιρία στον Λερογιάννη να «γράψει» το 1-0, με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Η καλή αρχή των «ροπαλοφόρων», οι οποίοι με κινητήριο μοχλό τον σκόρερ τους κυριάρχησαν, τιμωρώντας κάθε λάθος των αντιπάλων τους.

Στο 25’ ο Κούρος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Παπαβεργή, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ηρακλής στάθηκε πιο τυχερός, καθώς πέτυχε δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Παπαδημήτρη, που αξιοποίησε το φάουλ του Λερογιάννη.

Στο 37’ ο Αμπελάς εκτέλεσε κόρνερ, η προσπάθεια του Μαριεττάκη να διώξει με το κεφάλι ανάγκασε τον Παπαβεργή σε ενστικτώδη απόκρουση, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στρώθηκε στον Τσούφιο κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά το 3-0.

Άλλο ένα γκολ πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι στο 44’. Τα πέτυχε ο Κούρος, ο οποίος μετουσίωσε, με εύστοχο πλασέ από θέση τετ α τετ, την κάθετη μπαλιά του Λερογιάννη.

Στο δεύτερο μέρος οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο στην εξέλιξή του «μύρισε» ακόμα και ανατροπή.


Οι Μαριτσενοί έδειξαν να επαναπαύονται στο ευρύ προβάδισμά τους δίνοντας χώρο, η Κατταβιά έβγαλε πείσμα, άρχισε να πιέζει και στο 55’ μείωσε σε 4-1, όταν μετά από σέντρα του Μαντινάου από τα δεξιά, ο Λενιού έδιωξε άτσαλα, σημειώνοντας αυτογκόλ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, το γύρισμα του Σαλαμαστράκη από τα αριστερά έδωσε στον καλά τοποθετημένο Μήτρου την ευκαιρία να κάνει το 4-2 με κοντινό διαγώνιο γυριστό σουτ, ενώ τα πράγματα ίσως να έπαιρναν διαφορετική τροπή, αν στο 66’ κατακυρωνόταν το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Μήτρου έπειτα από φάουλ του Πάπα από τον άξονα. Η υπόδειξη του βοηθού Σταυρούλια για οφσάιντ ξεσήκωσε τους Κατταβενούς, που έκαναν λόγο για καθαρό τέρμα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Κατταβιά συνέχισε να είναι καλύτερη και να πιέζει, όμως δεν βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει «καθαρή» ευκαιρία, καθώς ο Ηρακλής φρόντισε να συνέλθει, μένοντας μακριά από τα αμυντικά λάθη.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Μαριτσών: Σαββιδάκης, Λενιού, Τσούφιος, Παπαδημήτρης, Παπακωνσταντής (73’ Σιαμαντούρας), Ανδρεόπουλος, Αμπελάς (55’ Βασιλώττος Ε.), Λερογιάννης (83’ Βασιλώττος Χ.), Κούρος (89’ Τσαλώλης), Μπιλιάς, Ζάζας.

Κατταβιά: Παπαβεργής, Μαριττάκης, Σιέχ, Νασόπουλος, Ποζατζίδης (73’ Κιλασίν Κ.), Σαλαμαστράκης, Πάπα, Μήτρου, Κιλασίν Χ., Μαντινάος (81’ Ντούπης), Κούτσι.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή