Ξανά στις «φλόγες» η Α’ κατηγορία

Ξανά στις «φλόγες» η Α’ κατηγορία

Ξανά στις «φλόγες» η Α’ κατηγορία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 729 ΦΟΡΕΣ

Η νίκη του ΔΙ.Α. επί του πρωτοπόρου Φοίβου ήταν το μεγάλο γεγονός της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Blue Star Ferries

Την πραγματικότητα πως είναι μεν το φαβορί, όμως απέχει ακόμα αρκετά από το σημείο να πιστέψει πως έχει τον τίτλο στο τσεπάκι του, υπενθύμισε ο ΔΙ.ΑΣ. στον Φοίβο.

Οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου νίκησαν τον πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries με το εμφατικό 3-0, έμειναν «ζωντανοί» και ταυτόχρονα αναζωπύρωσαν τις ελπίδες του Άρη, που παίζει αύριο με τον ουραγό Νικαγόρα.

Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με εκτός έδρας νίκες συνέχισαν οι Κλεάνθης και Απόλλων Καλυθιών, βαθιά ανάσα πήρε ο Ηρακλής Μαριτσών, ενώ η ΑΕΡΑ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές.

Η 23η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα παιχνίδια Άρης-Νικαγόρας (13:30 στον Αρχάγγελο) και Αστέρας Παστίδας-Δόξα Καρδάμαινας (την ίδια ώρα στην Παστίδα). Το πανόραμα του Σαββάτου:

ΔΙ.ΑΣ.-Φοίβος 3-0

Πεισμωμένος από την ήττα που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα από την Κατταβιά και αποφασισμένος να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο ΔΙ.ΑΣ. στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Φοίβο.

Οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου κυριάρχησαν, αφήνοντας τους αντιπάλους τους με την ανάμνηση της επιτυχίας που κατέγραψαν στο προηγούμενο ματς με τον δεύτερο της βαθμολογίας Άρη και με την υπενθύμιση, πως ο τίτλος δεν έχει κριθεί ακόμα.

Τα γκολ των νικητών σημείωσαν ο Χατζησουλεϊμάν στο 24’και ο Θωνιάτης στο 54’ και στο 60’ (το δεύτερο με πέναλτι).

Οι συνθέσεις:

ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Μαριάς (83’ Δημόπουλος), Ιωαννίδης, Θωνιάτης, Μαργαρίτης, Χατζηφούντας (76’Πης), Χατζησουλεϊμάν, Βλαντιμίροφ, Πανόπουλος (69’ Τογρούς), Δρόσος (56’ Μπεκιρλάρι), Μποϊλής.
Φοίβος: Κεφάλας, Ταφάνι (46’ Καλημέρης), Χατζησάββας, Παϊζάνος, Μόσχος (76’ Πεταυράκης), Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου Καραγεωργίου (91’ Ζαχαρίας), Στεφανίδης (Κυρτάσογλου), Γκινής, Ορφανίδης Ν.

Διγενής-Κλεάνθης 1-2

Για το γόητρό τους πάλεψαν οι Διγενής και Κλεάνθης, καθώς από το άγχος της κατάκτησης των βαθμών έχουν απαλλαγεί εδώ και καιρό.

Το αδιάφορο πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένα σαφώς καλύτερο και πιο ζωηρό δεύτερο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 56’ με πέναλτι του Διακάκη και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ανατροπή με αντεπίθεση στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Τη νίκη τους τη χάρισαν τα γκολ του Μαΐλη στο 70’ και του Γεωργαλλή στο 85’.

Οι συνθέσεις:

Διγενής: Τσαβαρής, Παπασταμάτης, Κετσές, Μοσκιού (94’ Μανώλαγκας), Διακάκης, Τσιπιζίδης, Μικκιού, Ζαχαρίας, Κώτης (73’ Καματερός), Νίκας (59’ Σκούμπρος), Καρπαθάκης.
Κλεάνθης: Ντιμιτρίεβιτς, Κρομμύδας, Κορκίδας, Μπαούρης, Μαΐλης, Θεοδοσιάδης, Γεωργαλλής, Αλεξανδρίδης (81’ Αρίφι), Θάνος (86’ Γιατσιάτσος), Πελέκης (94’ Εξουζίδης), Ατσίδης (90’ Κετσές).

ΑΕΡΑ –Διαγόρας Βατίου 2-1

Ο Λόης στο 22 και ο Πλύγκος στο 47΄μετουσίωσαν την ανωτερότητα της ΑΕΡΑ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδού.

Ο Διαγόρας Βατίου είχε μεν μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς και το πάλεψε, όμως λύγισε κάτω από την πίεση μίας καλύτερης ομάδας. Το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Ζωάννου στο 91’.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Γιαννακάκης, Δανάς, Κωνσταντινίδης(70' Φιάμπολης), Πλύγκος Μ. Γ. (64' Γαργάλης), Μαλλιάκας, Πλύγκος Μ., Στελλάς, Λυριστής (70' Νικολής Ι.), Λόης (59' Καλογήρου), Νικολής Α.
Διαγόρας Βατίου: Μαυρουδής, Mοσχής, Καραγιάννης, Ζερβός (70' Αδάμος), Έλληνας, Παναγιωτόπουλος, Κυριαζής(53' Χότζα), Κατσαρής, Καμπούρης(67' Βασιλειάδης), Πουλάι(53' λ.τ. Λαζίδης), Ζωάννου

Ηρακλής Μαριτσών-Κατταβιά 4-2

Νίκη-ανάσα, η οποία του δίνει ασφάλεια, πέτυχε ο Ηρακλής εις βάρος μίας Κατταβιάς, που συνεχίζει να ζει με το άγχος της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί όσο καμία προηγούμενη φορά φέτος, σκόραραν τετράκις στο πρώτο ημίχρονο με τους Λερογιάννη (12’), Παπαδημήτρη (31’), Τσούφιο (37’) και Κούρο (44’), στο δεύτερο όμως έδωσαν δικαιώματα στην αφυπνισμένη αντίπαλό τους, η οποία μείωσε με αυτογκόλ του Λενιού στο 55’ και το σουτ του Μήτρου στο 59’.

Μάλιστα, στο 66’ λίγο έλλειψε να «μυρίσει» ντέρμπι, με την απόφαση του βοηθού να υποδείξει τον Μήτρου σε θέση οφσάιντ, όταν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, να αφήνει τους φιλοξενούμενους με παράπονα.

Σημειώνεται, πως λίγα λεπτά μετά την έναρξη, ο διαιτητής του αγώνα Μανώλης Κυρίτσης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο βοηθό Τσαμπίκο Μοσχάτο.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Μαριτσών: Σαββιδάκης, Λενιού, Τσούφιος, Παπαδημήτρης, Παπακωνσταντής (73’ Σιαμαντούρας), Ανδρεόπουλος, Αμπελάς (55’ Βασιλώττος Ε.), Λερογιάννης (83’ Βασιλώττος Χ.), Κούρος (89’ Τσαλώλης), Μπιλιάς, Ζάζας.
Κατταβιά: Παπαβεργής, Μαριττάκης, Σιέχ, Νασόπουλος, Ποζατζίδης (73’ Κιλασίν Κ.), Σαλαμαστράκης, Πάπα, Μήτρου, Κιλασίν Χ., Μαντινάος (81’ Ντούπης), Κούτσι.


Κλεόβουλος-Απόλλων Καλυθιών 4-6

Χόρτασαν γκολ και θέαμα οι φίλαθλοι στο γήπεδο της Λίνδου. Οι επιθέσεις των δύο αντιπάλων ήταν «καυτές», η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων λίγο χειρότερη από αυτή των φιλοξενούμενων, εξ ου και το σκορ… πισίνας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μαθιός, που σημείωσε τέσσερα τέρματα (25’, 52’, 72’ με πέναλτι και 80’), ενώ άλλα δύο πρόσθεσαν οι Σαχίνης (5’) και Μπάρδης (91’). Για τον Κλεόβουλο σκόραραν οι Αλέκος Κακλαμάνος (40’), Κολιοκώστας (63’, 83’) και Νικηταράς (53’).

Σημειώνεται, πως οι γηπεδούχοι έμειναν στο 76’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αλέκου Κακλαμάνου με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Μπαϊρακτάρης (78’ Ευαγγελίδης), Χαμιτάι, Κωστάκης (53’ Γαϊτάνος), Κακλαμάνος Λ., Κουκουτσέλας (85’ Κολιάδης), Παπαοικονόμου, Νίκολλι (32’ λ.τ. Νικηταράς), Κολιοκώστας, Κακλαμάνος Α., Ταγκάεφ.
Απόλλων Καλυθιών: Ροδίτης, Σαχίνης, Μπάρδης, Κυρίτσης, Σαββούλης (62’ Φλεβάρης), Διακουράκης, Μαθιός, Γεωργιάδης (82’ Γιορδαμνής), Κίτσος (46’ λ.τ. Φυλακούρης), Παλάζης (73’ Κιόττου), Κάλτσης.

Η βαθμολογία

Φοίβος 56
Άρης 51
ΔΙ.ΑΣ. 51
Απόλλων Κ. 49
ΑΕΡΑ 43
Κλεάνθης 43
Ποσειδών Κ. 36
Διγενής 34
Ηρακλής Μ. 29
Διαγόρας Β. 26
Κλεόβουλος 24
Αστέρας Π. 24
Κατταβιά 22
Δόξα Κ. 15
Δόξα Ψ. 5
Νικαγόρας 1

Η επόμενη αγωνιστική

ΔΙ.ΑΣ.-Άρης

Νικαγόρας-ΑΕΡΑ

Φοίβος-Ηρακλής Μ.

Διαγόρας Β.-Κλεόβουλος

Κατταβιά-Διγενής

Κλεάνθης-Αστέρας Π.

Ποσειδών Κ.-Δόξα Κ.

Απόλλων Κ.-Δόξα Ψ. 3-0 α.α.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο