Εντυπωσιασμένη από την Ρόδο η Λίνα Νικολακοπούλου

Εντυπωσιασμένη από την Ρόδο  η Λίνα Νικολακοπούλου

Εντυπωσιασμένη από την Ρόδο η Λίνα Νικολακοπούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 665 ΦΟΡΕΣ

Εντυπωσιασμένη από τη χάρη της Ρόδου δήλωσε, χθες, η στιχουργός που έχει μιλήσει στη ψυχή μας, η κα Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία βρέθηκε εδώ για να πάρει μέρος σε μία μοναδική εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο, ο ΔΟΠΑΡ και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων της Ρόδου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.

Την κα Νικολακοπούλου καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής, και ευχήθηκε στο μέλλον να έχουν την ευκαιρία να ξανασυνεργαστούν μαζί της.

Η Διευθύντρια του Κέντρου, κα Νάνσυ Τρυποσκούφη, μίλησε για την εκδήλωση και είπε ότι «το Κέντρο τιμά κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με δράσεις και εκδηλώσεις που καταδεικνύουν την ομορφιά της ποίησης αλλά και την ανάγκη μας να καταφεύγουμε σ’ αυτή ως μέσο έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας με τον εσωτερικό μας κόσμο και τους γύρω μας».

Είπε, ακόμη, ότι είναι η πρώτη φορά που η κα Νικολακοπούλου βρίσκεται στη Ρόδο για να μοιραστεί μαζί μας ένα πολύ μικρό μέρος του τεράστιου έργου της.

Η ίδια η γνωστή στιχουργός, πιστεύει πράγματι ότι «τα τραγούδια είναι ένας τρόπος άμεσος να μας μεταφέρει σ’ αυτές τις περιοχές που μόνο η τέχνη μπορεί και η τέχνη ανοίγει ένα παράθυρο και βάζει σε τάξη ένα ολόκληρο χάος που έχουμε να διαχειριζόμαστε καθημερινά. Μας τροφοδοτεί η τέχνη με πρώτη ύλη για να γινόμαστε ζωντανοί, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, να θυμόμαστε την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης».

Η κα Νικολακοπούλου, όμως, έπλεξε και το εγκώμιο της Ρόδου, λέγοντας ότι το νησί μας έχει πολύ μεγάλη χάρη. Είπε, χαρακτηριστικά: «Από την ώρα που πάτησα το πόδι μου χθες, έχουν έρθει καταιγιστικά ιδέες, φράσεις, που αυτό το καταμαρτυρώ γιατί πιστεύω ότι αξίζει, σαν άνθρωπος που γράφει, να πω ότι έχει πλούτο το νησί σας και είναι φωτεινό, οι άνθρωποι είναι ζωηροί, είναι χαμογελαστοί και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις με την πρώτη διαμονή μου εδώ».

Ερωτηθείσα, μάλιστα, από πού αντλεί έμπνευση, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι βλέποντας τον κατάλογο του Νομισματικού Μουσείου στην Αθήνα, στάθηκε σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Και είδε στο κατάστρωμα ενός καραβιού που είχαν πάει σφουγγαράδες από την Κάλυμνο, τη Ρόδο, τη Σύμη για να βουτήξουν και με το που την είδε έγραψε ένα ποίημα το οποίο επρόκειτο να απαγγείλει χθες το βράδυ.

Σημειώνεται ότι μαζί της χθες ήταν οι συνεργάτες της Θοδωρής Βουτσικάκης και Αργυρώ Καπαρού ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η πιανίστρια Ευαγγελία Μαυρίδου όπως και η Μικτή χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα