Βαριές ποινές επιβλήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 469 ΦΟΡΕΣ

Από το  Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε δύο αλλοδαπούς και έναν Έλληνα οι οποίοι δικάστηκαν προχθές κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις για τις οποίες οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο ωστόσο τους δίκασε κανονικά ωσεί παρόντες.
Στην πρώτη υπόθεση ένοχοι κρίθηκαν 25χρονος Πολωνός και 25χρονος Αλβανός οι οποίοι είχαν συλληφθεί το καλοκαίρι του 2012 από λιμενικούς στην Κω έχοντας στην κατοχή τους ποσότητα 125 γραμμαρίων χασίς συσκευασμένη σε 29 δόσεις!

Οι δύο αλλοδαποί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ ο καθένας με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν, στις 9 Ιουλίου 2012 το πρωί στο επιβατικό λιμάνι της Κω προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας και άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, εντόπισαν τους δύο 25χρονους αλλοδαπούς κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, και σε έρευνα που τους έκαναν βρέθηκε εντός της αποσκευής του ενός, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 124,4 γραμμαρίων, διαχωρισμένη σε είκοσι εννέα (29) αεροστεγείς συσκευασίες, επιμελώς συσκευασμένες με εφημερίδα, αλουμινόχαρτο και νάιλον σακούλα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Κω ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 44χρονος από το Σουφλί που είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια να ταξιδέψει προς τα νησιά μας έχοντας μαζί του περισσότερα από 60 γραμ. χασίς!
Ο 44χρονος δεν εμφανίστηκε ούτε και αυτός στο δικαστήριο αλλά η υπόθεσή του εκδικάστηκε κανονικά ωσεί παρών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύλληψη του 44χρονου είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες στις 2 Αυγούστου 2012, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Υπολιμεναρχείου Πάτμου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, όταν κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου, βρέθηκε να κατέχει, εντός των αποσκευών του, μία (01) συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 61,4 γραμμαρίων.

Ο 44χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου