Το πρόβλημα λύνεται με πράξεις και όχι υποσχέσεις

Το πρόβλημα λύνεται με πράξεις και όχι υποσχέσεις

Το πρόβλημα λύνεται με πράξεις και όχι υποσχέσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 84 ΦΟΡΕΣ

Της Έλενας Κονιδιάρη
Μέλους του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.

Διανύουμε τα τέλη Μαρτίου και η περιοχή μας εξακολουθεί να παραμένει μπλεγμένη στα δίχτυα της κυβερνητικής απραξίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις τσούχτρες.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες συσκέψεις, ημερίδες, συναντήσεις, επερωτήσεις στη βουλή, δημόσιες παρεμβάσεις φορέων, εμπλεκομένων και μη, και φυσικά υπήρξαν αντίστοιχες κρατικές υποσχέσεις για επίλυση του θέματος.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι μία. Ο χρόνος που μας απομένει για την έναρξη της θερινής περιόδου είναι ελάχιστος.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης από Αιγείρα έως την Καλογριά, θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τα πλοκάμια των τσουχτρών τα οποία πνίγουν κάθε προσπάθεια επιβίωσής τους και ανάπτυξης.

Αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση θα βρεθούν και οι λουόμενοι της περιφέρειάς μας, οι οποίοι ζουν τόσο κοντά στη θάλασσα αλλά δεν μπορούν να απολαύσουν ανέμελοι το μπάνιο τους.

Ο μέχρι σήμερα χειρισμός του θέματος δείχνει κυβερνητική επιπολαιότητα και αδιαφορία. Καλυπτόμενοι πίσω από την ακατάσχετη υποσχεσιολογία τους έναντι, κυρίως των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την υπόθεση αυτή, δεν προχωρούν στην ουσία του θέματος και στη λήψη μέτρων.

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί σε συνεργασίες με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης όφειλαν ήδη να έχουν προχωρήσει ένα σχέδιο εγκατάστασης και συντήρησης πλωτών μέσων προστασίας, επιφανειακά δίχτυα, σε όλες τις τουριστικές περιοχές και στις πολυσύχναστες παραλίες.

Είναι απαράδεχτο να αφήνουν το οικονομικό αυτό βάρος να το επωμιστεί ο επαγγελματίας ο οποίος δεν έχει καταφέρει να καλύψει ακόμα τις μαύρες τρύπες στο ταμείο του, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ποια είναι τα κίνητρα που έδωσαν στον πληγέντα επιχειρηματικό κόσμο, είτε διατηρεί ξενοδοχειακές μονάδες, είτε διατηρεί καταστήματα εστίασης και αναψυχής κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, να επενδύσει και να προετοιμάσει κατάλληλα τις επιχειρήσεις τους για την επικείμενη θερινή σεζόν;
Μήπως και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικήσει πιο σθεναρά τη λήψη άμεσων μέτρων;

Εχουμε αναλογιστεί τι σημαίνει να περάσει ένα ακόμα «νεκρό» Καλοκαίρι όχι μόνον για τους επαγγελματίες αλλά την ευρύτερη περιφέρειά μας;

Πώς η περιοχή μας θα αξιοποιήσει το μεγάλο της πλεονέκτημα που είναι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι μας έχουν φέρει πολύ κοντά σε άλλοτε απαγορευμένες πληθυσμιακές ζώνες; Ποιος θα μάς επισκεφτεί το Καλοκαίρι εάν δεν μπορεί να απολαύσει τις καθαρές θάλασσές μας και τις γραφικές παραλίες μας;

Έστω και τώρα, ως περιοχή οφείλουμε να συνεννοηθούμε και να απαιτήσουμε την άμεση λήψη μέτρων.
Οι επαγγελματίες του παραλιακού μετώπου πρέπει να επιβιώσουν και οι πολίτες να απολαύσουν τα θαλάσσια νερά μας.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"