Με τη σημερινή μορφή του θα λειτουργεί το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Με τη σημερινή μορφή του θα λειτουργεί το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Με τη σημερινή μορφή του θα λειτουργεί το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Με τη σημερινή του μορφή θα συνεχίσει να λειτουργεί το Κτηματολόγιο της Ρόδου έως ότου εξευρεθεί το «μοντέλο» μηχανοργάνωσής του! Μάλιστα για το σκοπό αυτό θα συσταθεί επιτροπή που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων!

Αυτό αποφασίστηκε προχθές στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για το θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων με εκπροσώπους του νεοσύστατου Εθνικού Κτηματολογίου για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου Ρόδου.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου, του ΤΕΕ, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, των Συμβολαιογράφων, των Τοπογράφων, υπαλλήλων του Κτηματολογίου Ρόδου και ο Κτηματολογικός Δικαστής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη σύσκεψη αποκλείστηκε η εκ νέου κτηματογράφηση των μερίδων του Κτηματολογίου Ρόδου, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή, και συμφωνήθηκε η σύσταση μιας κοινής επιτροπής του Ελληνικού Κτηματολογίου και των φορέων για την εξεύρεση του μοντέλου μηχανοργάνωσης του Κτηματολογίου Ρόδου, που θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να ευρεθεί τρόπος με σύμβαση έργου εγκεκριμένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου, ώστε να καταχωρηθούν στα βιβλία οι εκκρεμείς πράξεις σε όσο το δυνατόν πιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλη Περίδη αλλά και άλλους φορείς, πως η όποια μετάβαση θα πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πράξεις που εκκρεμούν για μεταγραφή στο Κτηματολόγιο και οι οποίες ανέρχονται περίπου στις 20.000 για αυτό και λήφθηκε η απόφαση καταρχήν να γίνει η μεταγραφή αυτών των εκκρεμών πράξεων και έπειτα να μεταφερθούν οι εγγραφές σε ηλεκτρονική μορφή στο σύστημα και αυτόματα θα λειτουργήσει, θα ενσωματωθεί δηλαδή χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η όλη συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων οι οποίοι και συμφώνησαν πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί το «κατάλληλο» και πλέον λειτουργικό μοντέλο μηχανοργάνωσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Κτηματολογίου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου