Γιάννης Φλεβάρης: «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με το Φράγμα Γαδουρά γεμάτο»!

Γιάννης Φλεβάρης: «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με το Φράγμα Γαδουρά γεμάτο»!

Γιάννης Φλεβάρης: «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με το Φράγμα Γαδουρά γεμάτο»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 429 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης αναφέρει τα εξής:

Καλύτερος τρόπος από το να γιορτάζει κανείς την «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» βλέποντας ένα φράγμα γεμάτο, με εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού προορισμένα για την ύδρευσή μας, έτοιμο σχεδόν να υπερχειλίσει, δεν υπάρχει. Η σημερινή εικόνα του φράγματος Γαδουρά αξίζει όσο χίλιες λέξεις και τιμά την επέτειο αυτή, αφού η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν στα όρια της υπερχείλισης από την οποία απέχει λιγότερο από ένα μέτρο.

Σίγουρα το έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και όλων όσων υπηρετούμε με έργα και όχι με λόγια ή με αρνητικές επιθέσεις όπως συνηθίζουν κάποιοι ατεκμηρίωτα και αστήρικτα να βάλλουν κατά της Περιφερειακής Αρχής για δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, το πράσινο, αστικό ή περιαστικό, το φράγμα και τα έργα υδροοικονομίας, αποτυπώνεται στον γεμάτο ταμιευτήρα του σπουδαίου αυτού έργου αλλά και στον σχεδιασμό και τις δράσεις της Περιφέρειας για το νερό, για τις αφαλατώσεις σε μικρά και μεγαλύτερα νησιά και με δυο λόγια για τον άνθρωπο.

Στις 22 Μαρτίου κάθε έτους η πηγή της ζωής, το νερό, έρχεται όχι απλώς στο ποτήρι μας, όπως κάθε μέρα, για να μας υπενθυμίσει ότι χωρίς αυτό δεν ζούμε, αλλά ως πρωταρχικός στόχος για τη συνέχιση της ζωής στη γη, την διασφάλιση και παράδοση του υπέρτατου αυτού αγαθού στις επόμενες γενεές. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το στοίχημα για το νερό είναι καθημερινό και μεταφράζεται σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ο «λευκός χρυσός» όπως αποκαλείται είναι πλούτος για τα νησιά μας. Όσα είναι άνυδρα και τον εξασφάλιζαν αρχικά με υδροφόρες και κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό, όσα με αφαλατώσεις αποκτούν τη δυνατότητα «παραγωγής του», όσα προγραμματίζουν σήμερα εγκαταστάσεις αφαλατώσεων και τέλος όσα μπαίνουν στο σχεδιασμό αυτό.

Ο κόσμος των νησιών μας ζητά συνεργασία και καλόπιστη σύνθεση δυνάμεων ή απλά με μια λέξη ενότητα, δουλειά, αποτελεσματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί την αρνητική στάση και τις τυφλές επιθέσεις που θα επιστρέψουν σε αυτούς που βρίσκονται πίσω τους και τις υποστηρίζουν. Όλοι οι φορείς πρέπει να εργαστούν και να προσέξουν για το ζητούμενο.

Η σημερινή επέτειος δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά για αφύπνιση, προσοχή, εργασία, αγωνία, αγώνα και σχεδιασμό. Επίσης πρέπει να είμαστε εχθροί της σπατάλης του νερού στην ζωή και στην καθημερινότητά μας και σύμμαχοι της εξοικονόμησης και της διάθεσής του στο ποτήρι όποιου διψάει.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία