Τη συνδρομή του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων της Κω, υποσχέθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Τη συνδρομή του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων της Κω, υποσχέθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Τη συνδρομή του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων της Κω, υποσχέθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 123 ΦΟΡΕΣ

Την συνδρομή του ΚΚΕ στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του νησιού της Κω υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας που ενημερώθηκε για τα θέματα αυτά από τον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί.

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, τόσο στη βουλή, όσο και στην ευρωβουλή, με διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία, έτσι ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν προβλήματα που υπάρχουν, ή να μπουν τελοσπάντων σε ένα δρόμο, ώστε να βρουν κάποια στιγμή τη λύση τους» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα έχουν τα ζητήματα της αποκατάστασης των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς, ιδιαίτερα τα σχολικά κτήρια, αλλά και άλλα έργα, όπως η αποκατάσταση του λιμανιού, και οι αποζημιώσεις που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Κω συζητήθηκαν επίσης μία σειρά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους του νησιού, όπως είναι το νοσοκομείο, η εύρυθμη λειτουργία του, η στελέχωση του με νέες ειδικότητες γιατρών που λείπουν, οι υποδομές του.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που θα πλήξει τους κατοίκους του νησιού. «Θα έχουμε αύξηση του κόστους ζωής, της ακρίβειας, θα πληγούν γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, είτε είναι εργάτες, υπάλληλοι, είτε είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, κυρίως μικροί επιχειρηματίες, είτε είναι εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας οκ. Κουτσούμπας εξέφρασε στον δήμαρχο τις ανησυχίες τονίζοντας «την αναγκαιότητα, οι λαοί να ζουν ειρηνικά, να συνεργάζονται, να υπάρχει φιλία και αλληλεγγύη και όχι να εμπλέκονται σε πολέμους, σε άλλα θερμά -όπως ονομάζονται- επεισόδια τα οποία δεν αποκλείεται να έχουμε στο μέλλον.» Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας «μαζί με όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά, τα κοινωνικά, των νησιών, της Κω, της Καλύμνου, θα τα αναδείξουμε και στη βουλή, στην Αθήνα, σε όλη τη χώρα”.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας πρόκειται να έχει συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο με τη Διοίκηση του Κέντρου, με εργατικά σωματεία όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων κ.α, τον αγροτικό σύλλογο, το σύλλογο αλιέων, το σύλλογο ΑμΕΑ Κω – Νισύρου, τον εμπορικό σύλλογο, τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, το σύλλογο Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Κω – Νισύρου, το Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ).

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου