Να είναι ΚΟΛΟΣΣΟΣ στην τελική ευθεία

Να είναι ΚΟΛΟΣΣΟΣ στην τελική ευθεία

Να είναι ΚΟΛΟΣΣΟΣ στην τελική ευθεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

Καθοριστικής σημασίας παιχνίδι το σημερινό (15.45’) για τον Κολοσσό H Hotels απέναντι στον ΠΑΟΚ, εν όψει πλέι οφ

Προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες ήττες, ο Κολοσσός H Hotels έχει χάσει μπόλικο έδαφος όσον αφορά την είσοδό του στην κορυφαία εξάδα του πρωταθλήματος και πλέον «παίζει με τη φωτιά» για την οχτάδα των πλέι οφ, καθώς οι «διώκτες» του βρίσκονται σε απόσταση ενός ή δύο βαθμών.

Όσο εφικτή και αν φαίνεται η συμμετοχή των «θαλασσί» στην επόμενη φάση της Stoiximan.gr Basket League, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να βρεθούν εκτός, με εφτά αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Από τα εφτά εναπομείναντα ματς, τα τέσσερα πρόκειται να διεξαχθούν εντός έδρας, που σημαίνει ότι η ομάδα της Ρόδου πρέπει πρώτα απ’ όλα να διαφυλάξει το «σπίτι» της, αρχής γενομένης από το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ειδικά μετά την ήττα από το Λαύριο Megabolt, η οποία «εκτροχίασε» τον Κολοσσό H Hotels σε μία χρονική στιγμή που προσπαθούσε να πάρει τα πάνω του.

Φυσικά, δεν πρόκειται για την πιο βατή αποστολή της φετινής σεζόν. Αντιθέτως, η σημερινή αναμέτρηση προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ, πέραν της δεδομένης ιστορικής δυναμικής του, αποτελεί αντίπαλο ιδιαιτέρως «επικίνδυνο», με σπουδαίο έμψυχο υλικό και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που έχει απαλλαχθεί από το έξτρα «βάρος» των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων κι έχει επικεντρωθεί στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Το πόσο μεθοδικά και με πόσο πείσμα μπορεί να «κλέψει» ένα παιχνίδι σε μία «καυτή» έδρα, το παρακολούθησε όλος ο μπασκετικός κόσμος την περασμένη Τρίτη όταν πέρασε νικηφόρα από το «κολασμένο» Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη, όταν επέστρεψε από το -7 μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Ο Τι Τζέι Μπρέι, σχολιάζοντας τον αγώνα με το «δικέφαλο» του Βορρά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο αντίπαλός μας έρχεται από μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Άρη, όπου έβαλε πολύ μεγάλα σουτ προς το τέλος. Αναμφίβολα, αυτή την στιγμή έχουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τους ματσάρουμε καλά.

Εάν εκτελέσουμε το πλάνο μας ομαδικά και αν τους δυσκολέψουμε τον δρόμο προς το καλάθι, τότε πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη νίκη. Είχαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έξτρα ξεκούραση που είχαμε. Θα πρέπει να τους δυσκολέψουμε πολύ και τα 40 λεπτά, γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι πνευματικά σε κάθε κατοχή, ώστε να τους δείξουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να μας αντιμετωπίσουν.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στον κόσμο. Η παρουσία τους στο παιχνίδι με το Λαύριο ήταν καταπληκτική. Ήταν τιμή μας που είχαμε αυτή την στήριξη και στα τέσσερα δεκάλεπτα σε ένα πολύ δυνατό ματς. Όμως και ο ΠΑΟΚ είναι μία εξίσου δυνατή ομάδα και εμείς πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε κοντά στη βαθμολογία και γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη στο γήπεδό μας, ώστε να έχουμε καλύτερη θέση στα play offs.

Ένα μεγάλο μέρος των νικών μας στη Ρόδο ανήκει στους φιλάθλους μας, γιατί με την παρουσία τους δυσκολεύουν πολύ τους αντιπάλους μας. Ελπίζω να παίξουμε ακόμη ένα παιχνίδι μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και να πάρουμε στο τέλος τη νίκη».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στον αγώνα του Βενετοκλείου τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Ήταν μια πολύ σημαντική και μεγάλη νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις πολύ καλές ομάδες του πρωταθλήματος, μ’ έναν προπονητή που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια κι έχει δημιουργήσει έναν τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που προσαρμόζεται στα σχέδια κάθε αντιπάλου, έχει καλή λειτουργία στην επίθεσή της, ξεκάθαρους ρόλους και κατεύθυνση.

Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, σε όλους τους ρόλους, για να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Ο Άρης Λυκογιάννης δεν υπολογίζει στη βοήθεια του νεαρού σέντερ, Γιώργου Τσαλμπούρη, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και θα μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες. Στη δωδεκάδα έχουν συμπεριληφθεί οι Ντάστιν Γουέαρ, Ραμόν Χάρις, Μάρβιν Τζόουνς, Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Γεωργαλλής, Σωτήρης Μπιλλής, Αλέξανδρος Αγγελάκος, Δημήτρης Σταμάτης, Τι Τζέι Μπρέι, Μπράντον Γιανγκ, Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Κιθ Ράιτ.

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ συμμετέχουν οι Τεράν Πέτεγουεϊ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Ουσμάν Κρουμπάλι, Αντώνης Κόνιαρης, Απόλλων Τσόχλας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Θοδωρής Ζάρας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Φιλ Γκος, Νταρνέλ Τζάκσον και Λάκι Τζόουνς.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα