Εντατικές εργασίες και κλαδέματα δένδρων στην πόλη

Εντατικές εργασίες  και κλαδέματα δένδρων στην πόλη

Εντατικές εργασίες και κλαδέματα δένδρων στην πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 533 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη των εργασιών εξέφρασε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λ. Κρεμαστινού

Σε απολογισμό της δράσης της Υπηρεσίας Πρασίνου τους τελευταίους μήνες, προέβη χθες η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Λίτσα Κρεμαστινού η οποία, παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά και στην όλη προετοιμασία που έχει γίνει-και συνεχίζεται-ενόψει του Πάσχα αλλά και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Η Αντιδήμαρχος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες αλλά και με σχετική ανακοίνωση, καταρχήν, αναφέρθηκε στα κλαδέματα και τα φυτέματα που έχει ολοκληρώσει η Υπηρεσία με φυτά του Δήμου και έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή και επίπονη δουλειά που κάνει η Υπηρεσία Πρασίνου.

Όπως είπε, έχουν παραγγείλει κάποια φυτά αλλά τα περισσότερα είναι δικά τους και μ’ αυτά έχουν φυτεύσει σχεδόν όλο το κέντρο της Ρόδου και συνεχίζουν. Και είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια: «Είμαστε υπερήφανοι για τους εργαζόμενους μας μέχρι τώρα, λίγοι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να ομορφύνουν αυτή την πόλη. Θέλουμε η πόλη να πλησιάσει, έστω και λίγο, την παλιά αίγλη. Αυτό που λέγαμε για την καθαριότητα, τα λουλούδια κτλ. και αυτό προσπαθεί όλη η υπηρεσία η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται όλη στους δρόμους, από κλαδευτές μέχρι εργάτες, κηπουρούς αλλά και τους γεωπόνους».

Αναφέρθηκε, ακόμη, και στο κλάδεμα που έγινε στα δένδρα του πάρκου του Θέρμαι και για τις αντιρρήσεις που ενδεχομένως διατυπώνουν κάποιοι για το ότι δεν έπρεπε να κοπούν έτσι, η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι οι πολιτικοί δεν υπεισήλθαν καθόλου σ’ αυτό και έγινε μόνο από τους υπηρεσιακούς και τους γεωπόνους που είναι οι ειδικοί και ασχολούνται μ’ αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, προγραμματίζονται τα κλαδέματα στην οδό Δενδρινού όπως και του φίκου στο Ακταίον, εργασία που πέρυσι ανατέθηκε σε ιδιώτη, φέτος όμως θα γίνει με τους κλαδευτές του Δήμου.

Θα ακολουθήσουν καθαρισμοί επί των οδών Σοφούλη (πεζοδρόμιο), Καρπάθου, στο Μόντε Σμιθ, τις Εκατό Βαγιές, και τις οδούς Παπανικολάου και Αταβύρου. Καθαρισμός θα γίνει και στις οδούς Χατζηαγγέλου και Χειμάρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα γίνει ο καθαρισμός στο Μόντε Σμιθ και στο πάρκο του Θέρμαι και Τετάρτη-Πέμπτη στο Ενυδρείο.

Η κα Κρεμαστινού, θέλησε, ακόμη, να τονίσει ότι δεν βλέπουν μόνο το κέντρο αλλά καλλωπίζουν και περιφερειακά, ωστόσο δεν μπορούν να τα κάνουν όλα. Η όλη δουλειά έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες αφού αυτές οι εργασίες δεν γίνεται να γίνουν μέσα στο χειμώνα και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τέλος Απριλίου. Μετά θα κάνουν μόνο μικρά κλαδέματα.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι έχει γίνει ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό της Κοιλάδας των Πεταλούδων και θα χρησιμοποιήσουν ιδιώτη για τα δένδρα αφού δεν μπορούν τα συνεργεία του Δήμου, μια και απαιτούνται ειδικά μηχανήματα και, έτσι, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και εκεί εργασίες. Όπως είπε, το θεωρούν πολύ σοβαρό αυτό το βήμα, ήθελαν να κάνουν και μεγαλύτερο διαγωνισμό αλλά αρκέστηκαν σε ένα μικρό ώστε ν’ ανοίξει η Κοιλάδα πριν το Πάσχα και πιστεύει ότι θα καταφέρουν να είναι έτοιμη.

Ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Δήμος με θέμα «εντατικές εργασίες αναβάθμισης του αστικού πρασίνου της πόλης. Πολυάριθμες παρεμβάσεις, από τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου», αναφέρει:

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του καλοκαιρινού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου για την βελτίωση της εικόνας της πόλης, με τον καλλωπισμό των πάρκων, την ανάδειξη των χώρων πρασίνου και το κλάδεμα των δεντροστοιχίων.

Οι εργασίες εντάσσονται στο σχεδιασμό της καλοκαιρινής περιόδου, τον οποίο ενέκρινε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Λίτσα Κρεμαστινου και προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.

Αναλυτικότερα, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσαν τις εργασίες κλαδέματος υψηλών και μεσαίου ύψους υπερήλικων δέντρων επί των οδών: Χρ. Τσιγάντε, Καναδά, Ολύμπου Καρπάθου, Αγ. Λαύρας, Αυστραλίας, Αγ. Γεωργίου, Ξάνθου, Θεοτοκοπούλου, Προμηθέως, Κέννεντυ, Αποδήμων Αμερικής, Νικολάου Σάββα, Χειμάρας, Παπαχριστοδούλου, Διαγοριδών, Λεμεσού, Τηλιακού, Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, Κολώνα, Αλεξάνδρου Διάκου και Παπάγου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος σε σημεία που άρχισε να παρουσιάζει φαινόμενα σήψης και σαθρότητας και παράλληλα αποτελούσε πηγή κινδύνου για τους διερχόμενους πολίτες, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν οι αναγκαίες εργασίες αναγέννησης του φυτικού κεφαλαίου.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε εξωραϊσμός των παρτεριών στα σημεία της πόλης: Μανδράκι, Εθν. Αντιστάσεως, Πλατεία Δημαρχείου, Πάρκο Κυρά της Ρω, Αγ. Φραγκίσκου, Ψαροπούλα, , Ελ. Βενιζέλου, Πλατεία Σύμης, Πάρκο Ταχυδρομείου, Πάρκο Πολεμικού, Ιερού Λόχου, Εργατικά Κορακόνερο, Πάρκο Βύρωνος, νέα Μαρίνα, Πλατεία Γ. Χαρίτου και επί των οδών: Χατζηαγγέλου, Χειμάρας και Μόντε Σμιθ.

Παράλληλα έγιναν και νέες φυτεύσεις εποχιακών φυτών, των ποικιλιών: (Καλέντουλες, Σκυλάκια, Πανσέδες, Τουλίπες, Νεραγκούλες και Βιολέτες), στα παρτέρια Πλατείας Δημαρχείου, Πεζόδρομο Θεοδωράκη, Πλατεία Κύπρου, Παρτέρια Μανδράκι. Οι εργασίες εκτελούνται από συνεργεία της Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη της αντιδημάρχου κ. Λίτσας Κρεμαστινού, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Δήμαρχος μετέβη στα ανωτέρω σημεία και διαπίστωσε την ουσιαστική και αισθητική αναβάθμισή τους.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού σχεδιασμού, προγραμματίστηκαν ακόμα μία σειρά από δράσεις που αφορούν το φύτεμα καλλωπιστικών λουλουδιών:(Τριανταφυλλιές, Ιβίσκοι, Αγγελικές ) σε παρτέρια της πόλης, στην πύλη εισόδου και εξόδου στα Κρητικά και τα παρτέρια του Ενυδρείου, όπως και το κλάδεμα σε αστικές γειτονιές της πόλης”.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία