Δυνατός στο «φρούριό» του ο ΔΙ.ΑΣ

Δυνατός στο «φρούριό» του ο ΔΙ.ΑΣ

Δυνατός στο «φρούριό» του ο ΔΙ.ΑΣ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Κέρδισε τον Άρη χθες 2-1 στο Πυλί και μείωσε περισσότερο τις πιθανότητες των Αρχαγγελιτών για διεκδίκησης της πρωτιάς

Νέα νίκη 2-1 του ΔΙ.ΑΣ χθες στο Πυλί, αυτή τη φορά κόντρα στον Άρη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία τον Φοίβο, μετά το δικό του 5-0 επί του Ηρακλή Μαριτσών στην Κρεμαστή, να ξεφύγει με πέντε βαθμούς στην… κούρσα της πρωτιάς.

Ο ΔΙ.ΑΣ πάντως ξεκίνησε καλύτερα έχοντας κατοχή, περισσότερο πάθος, αλλά και τις επιθέσεις του κυρίως από τα δεξιά με τον Δρόσο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άρη.

Μόλις στο 7’ ο Χατζηφούντας πάσαρε στον Δρόσο κι αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι, αλλά η φάση ήταν ουσιαστικά ως μη γενόμενη ύστερα από την υπόδειξη του α’ βοηθού Παρχαρίδη για οφσάιντ.

Παρόλα αυτά, στο 22’ ο Πανόπουλος με απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ από πλευράς ΔΙ.ΑΣ, για να γίνει πια το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Δρόσος «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της περιοχής τον Καραγιάννη.

Στο 36’ ο αγώνας σταμάτησε για δέκα λεπτά λόγω του τραυματισμό του Χατζηπέτρου στα πλευρά στη διεκδίκηση της μπάλας, με τον ποδοσφαιριστή να μεταφέρεται πια, αφότου σφύριξε ο διαιτητής για το ημίχρονο, στο νοσοκομείο ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Η κατάσταση του πάντως δεν εμπνέει ουδεμία ανησυχία.

Στο 40’ οι Κώοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Τσελεπίδη στον Δρόσο μέσα στην περιοχή αλλά στο 43’ ο Άρης είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία, καθώς ο Αξιώτης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ο Τσαραπατσάνης απόκρουσε δύσκολα.

Το… σφυροκόπημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε, και ένα λεπτό μετά ο Δρόσος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καραγιάννη, έδωσε στον Μαργαρίτη κι αυτός με σουτ βρήκε το δεξί δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Με τη συμπλήρωση των 45’ ο ΔΙ.ΑΣ όμως έχασε την τεράστια ευκαιρία, αφού ο Πανόπουλος βγήκε απέναντι από τον Καραγιάννη κι εν συνεχεία τροφοδότησε τον Χατζησουλεϊμαν που σούταρε σε κενή εστία αλλά ο Πομπός στη γραμμή έδιωξε με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, σαφώς καλύτερος, μείωσε γρήγορα και συγκεκριμένα στο 54’ χάρις στην μπαλιά του Χατζηλιόντα και το πλασέ απέναντι από τον Τσαραπατσάνη του Κρεκούκια. Αφού συμπληρώθηκαν 84 λεπτά, μια ασυνεννοησία Πομπού και Καραγιάννη είχε ως αποτέλεσμα η κεφαλιά του αμυντικού του Άρη να περάσει μόλις άουτ και στο 83’ ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» εξουδετέρωσε σουτ του Δρόσου.

Ο ΔΙ.ΑΣ …ροκάνισε σωστά τον χρόνο και φτάσαμε πια στο 89’ για να διακοπεί ξανά ο αγώνας για κάνα πεντάλεπτο εξαιτίας της έντασης μεταξύ των μελών της αποστολής του Άρη στον πάγκο και φιλάθλων στην εξέδρα. Τελευταία καλή φάση ήταν το σουτ του Κρεκούκια στο 93’ που πέρασε λίγο άουτ.

Από τον ΔΙ.ΑΣ διακρίθηκαν οι Δρόσος, Μαργαρίτης και Χατζησουλεϊμάν ενώ από τον Άρη προσπάθησαν οι Χατζηλιόντας και Κρεκούκιας.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τονίδης με βοηθούς τους Παρχαρίδη και Γιαμουζή.

ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Μποϊλής, Ιωαννίδης, Βλαντιμίροφ, Μαριάς, Θωνιάτης, Μαργαρίτης (76’ Τογρούς), Χατζησουλεϊμάν (92’ Δημόπουλος), Δρόσος (95’ Συνεσίου), Πανόπουλος (82’ Μπεκιρλάρι), Χατζηφούντας.
Άρης: Καραγιάννης, Τσελεπίδης, Χατζηπέτρος (36’ λτ. Σακελλάρης), Νικήτας, Πομπός, Κοντόγιαννος (64’ Μάλλιος), Γκίκας, Αξιώτης, Χατζηλιόντας, Κρεκούκιας, Μπαϊρακτάρης.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή