Πάνω από 100 όπλα παραδόθηκαν στο στρατό

Πάνω από 100 όπλα παραδόθηκαν στο στρατό

Πάνω από 100 όπλα παραδόθηκαν στο στρατό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2886 ΦΟΡΕΣ

Είχαν κατασχεθεί ως πειστήρια και βρίσκονταν στα δικαστήρια

Περισσότερα από 100 όπλα που κατασχέθηκαν ως πειστήρια σε ποινικές υποθέσεις παλαιότερων ετών, περνούν στη δικαιοδοσία του στρατού, σε μία προσπάθεια να «αποσυμφορηθούν» τα δικαστήρια της Ρόδου!

Πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά στα δικαστήρια της Ρόδου σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα αντικείμενα και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των ενεργειών που ξεκίνησαν το φθινόπωρο με την καταστροφή παλαιών δικογραφιών.

Η αφορμή ωστόσο δόθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου, η οποία κατά την επίσκεψη της στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου είχε αναφερθεί – σύμφωνα με πληροφορίες- στα δεκάδες όπλα – πειστήρια που φυλάσσονταν σε ειδικό χώρο και ζήτησε η φύλαξη αυτή να γίνεται από το στρατό.

Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία η οποία αφορά περίπου 115 διάφορα όπλα που έχουν κατασχεθεί καθώς αποτελούσαν πειστήρια σε ποινικές υποθέσεις. Πρόκειται κυρίως για κυνηγετικές καραμπίνες, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε ανθρωποκτονίες. Οι δε υποθέσεις για τις οποίες κατασχέθηκαν έχουν όλες τελεσιδικήσει μέχρι και το 2005.

Έτσι πλέον τα όπλα αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν περαιτέρω από τις δικαστικές υπηρεσίες και θα δοθούν στο στρατό είτε για χρήση είτε για καταστροφή.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου