Αλβανός και Ροδίτες κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Αλβανός και Ροδίτες κατηγορούνται  για διακίνηση ναρκωτικών

Αλβανός και Ροδίτες κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 989 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν μετά το Πάσχα, 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, και δύο Ροδίτες ηλικίας 41 και 53 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μισού κιλού κοκαΐνης και 734 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή μας.

Η υπόθεση, η οποία εκδικάζεται στις 18 Απριλίου 2018 σε δεύτερο βαθμό, είχε εξιχνιαστεί το καλοκαίρι του 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι και είχαν συλλάβει τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, ενώ αναζητούνταν άλλο ένα άτομο.

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 37 και 32 ετών και οι τρεις Έλληνες 41, 53 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου πριν από τρία χρόνια.


Το δικαστήριο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία έκρινε ένοχο τον 31χρονο Αλβανό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον 53χρονο Έλληνα που καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και ενός μηνός με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον 41χρονο Έλληνα στον οποίο επέβαλλε φυλάκιση 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το ίδιο δικαστήριο επέβαλλε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον 23χρονο Έλληνα και έκρινε αθώους τα δύο αδέλφια ηλικίας 31 και 37 ετών Αλβανικής καταγωγής.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Κώστας Ασλάνης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους, ο 32χρονος Αλβανός και οι δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 53 ετών άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να εξαφανίσουν την πρωτόδικη ποινή που τους έχει επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του