Νομιμοποίηση και τίτλοι ιδιοκτησίας κτηρίων στο Δήμο Νισύρου

Νομιμοποίηση και τίτλοι ιδιοκτησίας κτηρίων στο Δήμο Νισύρου

Νομιμοποίηση και τίτλοι ιδιοκτησίας κτηρίων στο Δήμο Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Μετά από προσπάθεια δύο ετών για την κατοχύρωση στον Δήμο Νισύρου του παραδοσιακού σπιτιού της Αποστολίδενας, το Πρωτοδικείο Κω με την απόφαση αρ. 91/2018, το σπίτι της Αποστολίδενας κατακυρώθηκε στην ιδιοκτησία του Δήμου Νισύρου.

Το σπίτι της Αποστολίδενας δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο το 1985 αλλά ποτέ δεν είχε καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου. Με την απόκτηση ιδιοκτισιακού καθεστώτος ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή του κτηρίου αυτού που αποτελεί κόσμημα για τη Νίσυρο.

Επίσης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας του Ομήρειου Δημοτικού Σχολείου Μανδρακίου Νισύρου το οποίο δόθηκε ως δωρεά στο Δήμο το 1910 από τον πρώτο Νισύρικο Σύλλογο της Αμερικής «ΟΜΗΡΟΣ», που ιδρύθηκε το 1904 με σκοπό την ανέγερση σχολείου στη Νίσυρο.

Πρίν δύο μήνες νομιμοποιήθηκε το κτίσμα των παλαιών σφαγείων κι έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος για την χρήση αυτού του κτηρίου για τον πρωτογενή τομέα.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα