Πιθανόν αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ

Πιθανόν αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ

Πιθανόν αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 591 ΦΟΡΕΣ

Αυξήσεις θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο διάστημα οι δημότες στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ εξαιτίας του λεγόμενου «περιβαλλοντικού κόστους» το οποίο προωθεί η Κεντρική Διοίκηση.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο Πρόεδρός της, κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, σχετικά με την τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της Επιχείρησης που εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το δημοτικό συμβούλιο, εξήγησε ότι πρόκειται για το πρώτο στάδιο με το οποίο, στην ουσία, ανανέωσαν την απόφαση που είχαν πάρει το 2017, στην οποία προβλεπόταν μειωμένο τιμολόγιο για τις περιοχές που έχουν υφάλμυρο νερό.

Ανανέωσαν, λοιπόν, την απόφαση αυτή, με χρονική διάρκεια από 1η Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2018, ώστε να συνεχίσουν οι δημότες στις συγκεκριμένες περιοχές να τιμολογούνται με μειωμένες χρεώσεις μέχρι να αποκαταστήσουν πλήρως τη Νότια Ρόδο και τις υπόλοιπες περιοχές που πλήττονται.

Το ευτύχημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι έχουν καταφέρει, τουλάχιστον για οκτώ μήνες, να δίνουν γλυκό νερό σε όλες τις περιοχές, θεωρούν όμως ότι θα αντιμετωπίσουν ξανά άμεσα πρόβλημα μόλις ανοίξουν τα ξενοδοχεία και θα πρέπει να τροφοδοτηθούν με τεράστιες ποσότητες νερού. Σημείωσε ακόμη ότι, από την περυσινή απόφαση, του 2017, έχουν εξαιρέσει το Ασκληπειό το οποίο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα πλέον αφού εδώ και πολύ καιρό πίνει γλυκό νερό.

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Μανωλάκης, δεν παρέλειψε να κάνει γνωστό ότι, όσο αφορά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ, είναι να περάσει από την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η έγκριση της τιμής ανάκτησης κόστους. Αυτό σημαίνει ότι προσδιορίζουν επακριβώς πόσο κοστίζει το νερό στη ΔΕΥΑΡ σήμερα, με βάσει το νόμο που ψηφίζεται από το Κράτος. Αυτή η απόφαση θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να προσδιορίσει-αν και όποτε το κάνει-το λεγόμενο περιβαλλοντικό κόστος το οποίο, δυστυχώς, είναι ένα ποσό που θα επιβαρύνει τα τιμολόγια και εκεί η ΔΕΥΑΡ θα πάρει τις αποφάσεις της εάν καλύψει ένα μέρος αυτού του ποσού, ώστε να μην το επιβαρυνθεί εξ ολοκλήρου ο πολίτης ή αν θα προχωρήσουν και σε επιπλέον μειώσεις.

Αυτή είναι, όμως, μία συνέχεια της απόφασης που θα πάρει η Αποκεντρωμένη με βάσει την επιβολή του περιβαλλοντικού κόστους αφού με αυτήν θα καθοριστούν πολλά.
Ερωτηθείς, ακόμη, σχετικά με την προετοιμασία της Επιχείρησης για τη σεζόν, είπε ότι οι μεγάλοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και θα κλείσουν περίπου στα μέσα του μηνός. Όμως, μέσα στο επόμενο διήμερο κλείνει θετικά η ανόρυξη μίας γεώτρησης που κάνουν στο Γεννάδι και θ’ ακολουθήσει αμέσως μετά άλλη μία για την οποία έχουν καλές ενδείξεις ότι θα βγάζει περίπου στα 25 κυβικά. Έτσι, θεωρούν ότι μ’ αυτές τις δύο γεωτρήσεις θα αποκαταστήσουν πλήρως το Γεννάδι και το Κιοτάρι.

Βέβαια, ακόμα δεν έχουν φθάσει στον πυθμένα ώστε να σιγουρευτούν αν όντως αυτές οι ποσότητες που ελπίζουν θα βγουν και στην κατανάλωση, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μανωλάκης, είναι πολύ αισιόδοξοι και πολύ σύντομα θα βγουν και τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων αυτών. Σ’ αυτές τις περιοχές, Νότια Ρόδος, Γενάδι, Κιοτάρι, προς το παρόν έχουν ρίξει όλη την προσοχή τους και μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου