Σαντορινιός: Απαιτείται ψύχραιμη και νηφάλια στάση στην τουρκική προκλητικότητα

Σαντορινιός: Απαιτείται ψύχραιμη και νηφάλια στάση στην τουρκική προκλητικότητα

Σαντορινιός: Απαιτείται ψύχραιμη και νηφάλια στάση στην τουρκική προκλητικότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Θέλουμε να λειτουργήσουμε ψύχραιμα, νηφάλια και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο στη Ρω, ο κος Σαντορινιός είπε ότι καλό είναι σε αυτά τα συμβάντα να υπάρχει μια ψύχραιμη στρατιωτική ανακοίνωση και από εκεί και πέρα οποιαδήποτε πολιτική εκτίμηση δεν πρέπει να γίνεται από την στρατιωτική ηγεσία, αλλά πρέπει να γίνεται από την πολιτική ηγεσία, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το μεταφορικό ισοδύναμο, ο κος Σαντορινιός είπε ότι πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει το ίδιο κόστος μεταφοράς, είτε αυτό αφορά χερσαία μεταφορά, είτε θαλάσσια μεταφορά. Μιλάμε και για μεταφορά εμπορευμάτων και προσώπων και πρέπει να είναι το κόστος που πληρώνει ο νησιώτης είτε μεταφέρεται με πλοίο, είτε μεταφέρει τα προϊόντα του που θα καταναλώσει στο νησί, είτε από τον Πειραιά προς το νησί, ή και αντιστρόφως, πρόσθεσε. Λέμε λοιπόν ότι θα πληρώνει ο πολίτης το κόστος του εισιτηρίου και η διαφορά στο τίμημα που είναι το επιπλέον από μια χερσαία μεταφορά θα την παίρνει στη τσέπη του, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αιολική ενέργεια στα νησιά, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής είπε ότι προσπαθούμε με την ΕΕ και την αρμόδια διεύθυνση ενέργειας να προχωρήσουμε κάποια προγράμματα και στη συνεργασία με τον κο Σταθάκη, προκειμένου να υπάρξουν κάποιες εφαρμογές νέων τεχνολογιών και να υπάρξουν ενεργειακά νησιά, μικρά νησιά τα οποία θα αποκτήσουν πολύ μεγάλη αυτονομία, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ο κος Σαντορινιός είπε ότι πρόκειται καθαρή έξοδος της χώρας μας από τα μνημόνια. Θα δούμε πως θα είναι η επιτήρηση αυτή και για πόσο χρονικό διάστημα και συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα, γιατί δεν θα υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης, πρόσθεσε.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»