Ξεκινούν άμεσα οι διακοπές νερού!

Ξεκινούν άμεσα οι διακοπές νερού!

Ξεκινούν άμεσα οι διακοπές νερού!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2712 ΦΟΡΕΣ

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η ΔΕΥΑΡ τις διακοπές νερού και την αφαίρεση των μετρητών, σε όσους χρωστάνε!

Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, που θα ξεκινήσει τις διακοπές νερού από τις 18 Απριλίου, για τους οφειλέτες από την δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου.

Συγκεκριμένα τονίζονται τα εξής:
“Η ΔΕΥΑΡ ενημερώνει τους καταναλωτές με οφειλές που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση ότι θα προχωρήσει άμεσα σε διακοπές ύδρευσης και αφαίρεση μετρητών.
Τα συνεργεία της επιχείρησης θα προχωρήσουν σταδιακά σε αφαίρεση όλων των μετρητών του νησιού που συστηματικά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Από Τετάρτη 18 Απριλίου θα ξεκινήσουν μαζικές διακοπές στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου για οφειλές που έως τότε δεν εξοφληθούν ή δεν ενταχθούν σε ρύθμιση”.

Όπως και χθες έγραψε η “Ροδιακή” το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, απασχολεί έντονα το δ.σ. της εταιρείας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εισήγηση της Διοίκησης η οποία συζητήθηκε χθες σε πρώτη φάση, για αρκετή ώρα, υπάρχει η σκέψη να ζητηθεί η βεβαίωση παλαιών οφειλών στη ΔΟΥ ώστε να μπορέσει να τις εισπράξει κάποια στιγμή η ΔΕΥΑΡ.

Προς το παρόν αυτό αποτελεί ένα «σενάριο» που συζητήθηκε χθες και εξετάστηκαν όλες οι προτάσεις, δηλαδή κυρίως από ποιο ποσό και πάνω θα πρέπει να βεβαιώνονται οι οφειλές, όπως και πόσο παλιές θα πρέπει να είναι αυτές για να αποστέλλονται στη ΔΟΥ.
Η Διοίκηση εξήγησε, ακόμη, στα υπόλοιπα μέλη τη διαδικασία που θα πρέπει να κάνουν για να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Επιχείρηση θα πρέπει να πάρει τη σχετική έγκριση από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σε πρώτη φάση, θα αποσταλεί το σχετικό αίτημα και εφόσον πάρουν τις απαντήσεις (σ.σ. σχετικά με το ποιο θα είναι το ελάχιστο ποσό, ποιο το ποσοστό που θα κρατάει η ΔΟΥ κτλ.) το θέμα θα επανέλθει στο Δ.Σ. για λήψη απόφασης πλέον.

Σημειώνεται ότι, συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ ανέρχονται περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ και στόχος της Διοίκησης, με αυτή την πρόταση, είναι να βεβαιωθούν στη ΔΟΥ τέτοιες ύψους γύρω στα 10 εκατ. ευρώ που λιμνάζουν εδώ και χρόνια αλλά αφορούν σε μεγάλα ποσά, π.χ. πενήντα χιλιάδες ευρώ και άνω.

Πάντως, οι ρυθμίσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να απέδωσαν μια και από τα 52 εκατ. ευρώ που είχαν φθάσει οι οφειλές, περίπου τα 15 εκατ. ευρώ μπήκαν σε ρύθμιση.

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank