Γ. Χατζημάρκος: Περιμένουμε λύσεις, απαντήσεις, πρωτοβουλίες και αποφάσεις

Γ. Χατζημάρκος: Περιμένουμε λύσεις, απαντήσεις, πρωτοβουλίες και αποφάσεις

Γ. Χατζημάρκος: Περιμένουμε λύσεις, απαντήσεις, πρωτοβουλίες και αποφάσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Από την παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Την αισιοδοξία του ότι η παρουσία του υπουργικού συμβουλίου για δύο μέρες στη Ρόδο, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου νοτίου Αιγαίου θα έχει θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου απηύθυνε χτες κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του και να συμμετάσχουν ενεργά.

«Περιμένουμε λύσεις, απαντήσεις, πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα ανακουφίσουν και θα δώσουν διέξοδο καθώς και απαντήσεις στις αγωνίες που έχουν οι νησιώτες σε υπαρκτά προβλήματα. Παράλληλα περιμένουμε να αξιοποιηθούν όλες οι χαμένες ή κρυμμένες ευκαιρίες που έχει το νότιο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος προσθέτοντας ότι το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που μπορούν να το παρακολουθήσουν και να έχουν ενεργό συμμετοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχουν 8 θεματικά τραπέζια με ζητήματα που αφορούν όλους τους τομείς, ενώ θα τεθεί και η δημόσια περιουσία.

Ενημερώνοντας για άλλα θέματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υλοποίηση σημαντικών έργων όπως αυτό που αφορά το διαγωνισμό για την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλο το νησί της Ρόδου το οποίο πέρασε από την αποκεντρωμένη διοίκηση και οδεύει προς το τελικό στάδιο.
Επίσης η οικονομική επιτροπή θα συζητήσει την υλοποίηση έργου που αφορά τις διαγραμμίσεις όλου του οδικού δικτύου της Δωδεκανήσου προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ έργο που σύντομα θα δημοπρατηθεί.

Με την ευκαιρία έκανε αναφορά και στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Ρόδου, έργο για το οποίο είπε ότι η περιφέρεια έπεσε σε προπαγάνδα λάσπης και συκοφαντίας οργανωμένης και συντονισμένης.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, πολιτικοί και εργολάβοι συντονίστηκαν και πολιτικά πρόσωπα υπηρέτησαν ξεδιάντροπα τα εργολαβικά συμφέροντα. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε: «Όταν ορκίστηκαν, έδωσαν όρκο να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υποβίβασαν σε συμφέρον των εργολάβων οι ίδιοι και θα πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτό».

Πάντως ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες έχει σταματήσει η πολεμική εναντίον της περιφερειακής αρχής, γιατί όπως είπε έμαθαν ότι στο ελεγκτικό συνέδριο διαγωνισμός με αντίστοιχα χαρακτηριστικά με αυτόν της περιφέρειας πήρε το πράσινο φως για να συμβασιοποιηθεί.

Τέλος, ερωτηθείς για τη γέφυρα Αφάντου δήλωσε ότι αυτό το διάστημα γίνονται δοκιμές ελέγχου ασφάλειας της κατασκευής και πολύ σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση και ο δρόμος. «Το έργο θα μπορούσε να είχε τελειώσει τον πρώτο χρόνο, αλλά θα έπρεπε όλο το καλοκαίρι να ήταν ο δρόμος κλειστός. Πήραμε αυτή την απόφαση ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η βλάβη στον τουρισμό», είπε ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας