Θωμάς Μαύρος: «Θέλω να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με τους νέους…»

Θωμάς Μαύρος: «Θέλω να μοιραστώ τις  εμπειρίες μου με τους νέους…»

Θωμάς Μαύρος: «Θέλω να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με τους νέους…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Ο θρυλικός γκολτζής βρέθηκε χθες στο δημαρχείο Ρόδου και μίλησε για το βιβλίο του, παρουσία του Φώτη Χατζηδιάκου

Στο δημαρχείο Ρόδου βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Θωμάς Μαύρος, ένας από τους σημαντικότερους βετεράνους πλέον παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την ευκαιρία του σημερινού φιλικού (19.00) των Βετεράνων Ρόδου-Διαγόρα στο δημοτικό στάδιο με αυτούς της ΑΕΚ, στη μνήμη του Γιώργου Τανίδη.

Ο δεινός επιθετικός της δεκαετίας του ’70 και του ’80 είχε την ευκαιρία να πει δυο λόγια στην αίθουσα εθιμοτυπίας για το βιβλίο του «Ποιος ποιος ποιος, ο Μαύρος ο θεός», παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Στέφανου Κυριαζή και εκπροσώπων του Συνδέσμου Βετεράνων Ρόδου-Διαγόρα. Αναφέρεται απλώς πως η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Semiramis.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος ξεκίνησε αναφέροντας πως, πολύ πιο έντονα παλαιότερα οι ποδοσφαιριστές ήταν, κατά κάποιον τρόπο, παιδαγωγοί αλλά και ινδάλματα, με τη νεολαία να ταυτίζεται μαζί τους, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς εν συνεχεία προσέφεραν σημαντικά στον αθλητισμό ως προπονητές, παράγοντες ή και διαιτητές.

Ο Δήμος Ρόδου, όπως συνέχισε, στηρίζει την προσπάθεια αυτή των Βετεράνων Ρόδου-Διαγόρα αλλά και του Θωμά Μαύρου να μοιραστεί κάποιες από τις εμπειρίες του μέσω του βιβλίου με τους νέους, λέγοντας πως θα πετύχει αυτόν του τον στόχο.

Επίσης εξήρε το ήθος του σημαντικού αυτού ποδοσφαιριστή εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, ενώ τόνισε πόσο πολύ συνδέεται το ποδόσφαιρο με τα κοινωνικά φαινόμενα στις μέρες μας, κάποιες φορές και στρεβλά…

Ο Θωμάς Μαύρος γνωστοποίησε πως… δεν είχε μέχρι πριν από κάποιο διάστημα την πρόθεση να γράψει αυτό το βιβλίο, αλλά η αγάπη του για τους νέους ώστε με θάρρος, αγάπη και πίστη να βοηθηθούν απ’ αυτό, τον ώθησε να πραγματοποιήσει αυτή του την κίνηση. Μέσω αυτού θεωρεί πως μπορούν ν’ αγαπήσουν πραγματικά το ποδόσφαιρο και τα παιδιά, για ν’ αναδειχθούν νέοι παίκτες, λέγοντας πως ο δρόμος για την κορυφή είναι μόνο ανηφορικός… Μέσω του βιβλίου γίνεται αντιληπτό, πως ο κάθε λάτρης του ποδοσφαίρου, δεν πρέπει ν’ αφήσει τίποτε άλλο να του πάρει αυτή του την αγάπη.

Ο κορυφαίος σκόρερ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον Μανώλη Κώτη, συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, που ήταν παρών χθες, θυμίζοντάς του την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1983 και πόσο μεγάλη σημασία είχε τότε αυτή η επιτυχία.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Στέφανος Κυριαζής και αναφέρθηκε στις κινήσεις του Δήμου Ρόδου για προβολή σε ό, τι διαπαιδαγωγεί και αναπτύσσει τον αθλητισμό, παρά τις δυσκολίες της νησιωτικότητας. Σημείωσε πως στο πρόσωπο του Θωμά Μαύρου βλέπει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανέφερε πόσο σημαντική είναι δραστηριότητα της Συνδέσμου Βετεράνων Ρόδου-Διαγόρα με φόντο το φιλικό στη μνήμη του Γιώργου Τανίδη.

Ο Ηλίας Βασιλαράκης, από πλευράς του Συνδέσμου, ανέφερε κάποια στοιχεία για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο νησί μας, ενώ ο Γιάννης Χαλκιάς σημείωσε το πόσο μεγάλη σημασία έχει για τη Ρόδο η παρουσία ενός «οικουμενικού» ποδοσφαιριστή όπως του Θωμά Μαύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο Σύνδεσμος παρέδωσε στο δήμαρχο, αντίγραφο του πρώτου ιδρυτικού καταστατικού της Ρόδου από το 1968, το οποίο παρέλαβε από τα χέρια του Γιάννη Καραντάνη. Τέλος, ο Φώτης Χατζηδιάκος δώρισε στον Θωμά Μαύρο το βιβλίο με τους Ρόδιους Ολυμπιονίκες.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή