Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” θα παραχωρηθεί το ακίνητο του Φυτωρίου Ρόδου

Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” θα παραχωρηθεί το ακίνητο του Φυτωρίου Ρόδου

Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” θα παραχωρηθεί το ακίνητο του Φυτωρίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 941 ΦΟΡΕΣ

Την παράδοση του ακινήτου που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Φυτώριο Ρόδου, στην «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», αναμένεται να κάνει επισήμως ο ίδιος ο Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου, την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου, με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του για το αναπτυξιακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Υπουργός, την Τρίτη το πρωί, πριν από την παρουσία του στο Συνέδριο, έχει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε δομές της Ρόδου που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια καθώς και τον Πρόεδρο των προνοιακών δομών της περιοχής μας, κ. Γιάννη Μαρίνο, θα μεταβεί στο Φυτώριο όπου και θα κάνει την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται το Υπουργείο και, ως γνωστόν, έχει αιτηθεί η Εταιρία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» για να τις χρησιμοποιήσει για τη διαμονή ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Επίσης, ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το οικόπεδο της Βάρης όπου, ως γνωστόν, βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία για την παραχώρησή του στο Δήμο της Ρόδου. Μάλιστα, έχουν σταλεί εκ νέου θεωρημένα όλα τα masterplan που έχουν καταρτιστεί για την αξιοποίησή του από το Δήμο ως έναν πρότυπο χώρο απασχόλησης νέων αγροτών, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι θα πάει πίσω ακόμα ένα μήνα καθώς απαιτείται η συναίνεση και άλλων Υπουργείων όπως της Ανάπτυξης, των Οικονομικών κτλ.

Επίσης, ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το Ίδρυμα του «Αγίου Ανδρέα» καθώς εκκρεμεί και γι’ αυτό ένα παραχωρητήριο που πρέπει να πάρει για έκταση 30-40 στρεμμάτων στο ίδιο οικόπεδο ώστε να μπορέσει να το εντάξει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τέλος, ο κ. Αποστόλου αναμένεται να επισκεφθεί και την ΚΑΪΡ όπου θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό της Συμβούλιο. Αντικείμενο της συζήτησης πιστεύεται ότι θα αποτελέσουν τα χρέη της και οι προοπτικές της για το μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου