Μαλλιά – κουβάρια έγιναν στο Περιφερειακό συμβούλιο

Μαλλιά – κουβάρια έγιναν στο Περιφερειακό συμβούλιο

Μαλλιά – κουβάρια έγιναν στο Περιφερειακό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2325 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη η συνεδρίαση στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το… κόκκινο άγγιξε και πάλι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και την αντιπολίτευση, καθώς Γιώργος Χατζημάρκος και Γιάννης Μαχαιρίδης, διασταύρωσαν για ακόμα μια φορά τα «ξίφη» τους, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και πριν μπει το σώμα στα κυρίως θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, είπε στην τοποθέτησή του ότι «οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, αυτοί που ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον τους, γιατί δεν είχαν ούτε το φιλότιμο ούτε και την υπομονή να περιμένουν τις εξελίξεις», αναφερόμενος στον διαγωνισμό των LED.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στο περιφερειακό συμβούλιο εκπροσωπήθηκαν εργολαβικά συμφέροντα.

Αμέσως, ο Γιάννης Μαχαιρίδης πήρε τον λόγο και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη «να είναι προσεκτικός με την αντιπολίτευση και κυρίως να προσέχει την φρασεολογία του».

«Σας διευκολύναμε στο έργο σας 4 χρόνια είπε – φανερά εκνευρισμένος- ο Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Εσείς με κατηγορήσατε και με είπατε φασίστα» –  απάντησε ο Περιφερειάρχης  απευθυνόμενος στην Περιφερειακή σύμβουλο Λίτσα Φτακλάκη. Η ίδια το αρνήθηκε κατηγορηματικά πάντως λέγοντας ότι ουδέποτε έκανε τέτοιον χαρακτηρισμό.

Ο Περιφερειάρχης, κλιμάκωσε στη συνέχεια την επίθεσή του, λέγοντας ότι συκοφαντήθηκαν άνθρωποι πολύ σοβαρά για το θέμα του διαγωνισμού LED και ότι αμαυρώθηκε η φήμη της περιφέρειας.

Η Λίτσα Φτακλάκη ζήτησε επανειλημμένως να απαντήσει ο περιφερειάρχης στο ερώτημα για το αν η περιφέρεια προσφύγει κατά της απόφασης της αρχής προδικαστικών διαφορών για τον διαγωνισμό των LED, σε υψηλούς τόνους.  Ακολούθησε διάλογος σκληρής αντιπαράθεσης, μεταξύ της ίδιας και του Γιώργου Χατζημάρκο, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Σε κάποια στιγμή η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο: Στις επίμονες ερωτήσεις της Λίτσας Φτακλάκη ο Περιφερειάρχης φανερά εκνευρισμένος είπε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τέτοιες υστερικές τοποθετήσεις που παραπέμπουν σε προβληματικό ψυχισμό!

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος είπε ότι: «Ψυχάκιας εδώ μέσα όλοι ξέρουμε ποιος είναι»!

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης, απαντώντας για το ζήτημα του διαγωνισμού των LED σημείωσε ότι «για το τι θα πράξουμε ως Περιφέρεια, θα το κρίνουμε με βάση το δημόσιο συμφέρον».

Ιδιαίτερα επικριτικός στην τοποθέτησή του ήταν και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Ανανίας, ο οποίος σημείωσε ότι «το μόνο που γίνεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι επικοινωνιακό σώου και ότι όσοι τολμούν να ρωτήσουν ή να διατυπώσουν άλλη άποψη, λοιδορούνται».

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα ενώ την παρακολουθούν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κος Νίκος Θεοδωρίδης και οι Δήμαρχοι Πάτμου, Αστυπάλαιας και Λειψών αντίστοιχα.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία