Ρόδος: Επίσκεψη στο ακίνητο της Βάρης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου

Ρόδος: Επίσκεψη στο ακίνητο της Βάρης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου

Ρόδος: Επίσκεψη στο ακίνητο της Βάρης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στο Ακίνητο της Βάρης, την παραχώρηση του οποίου διεκδικεί ο Δήμος της Ρόδου, πραγματοποίησε ο Υπουργός ΥπΑΑΤ κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και άλλα στελέχη του Υπουργείου, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Γιώργο Πόκκια.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα κ. Μαρίνος καθώς και ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου κ. Καραγιάννης.

Ο Αντιδήμαρχος ξενάγησε στους εγκαταλειμμένους χώρους του Ακινήτου τον Υπουργό, τον ενημέρωσε για την ιστορία του και αναφέρθηκε στα σχέδια του Δήμου για την αξιοποίηση του. Ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραχώρησης, γιατί κάθε μέρα που περνά η κατάσταση γίνεται πιο δραματική τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και για τις καλλιέργειες.

Ο Υπουργός εξεπλάγην αρνητικά και απογοητεύτηκε από την εικόνα που αντίκρισε, κατανόησε πλήρως τις αγωνίες της Τοπικής Κοινωνίας και του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει επίσκεψη εργασίας στη Ρόδο με αποκλειστικό θέμα την παραχώρηση των ακινήτων Βάρης και Καλαμώνα, όπου και θα ανακοινωθεί ο σκοπός και η περίοδος παραχώρησής τους στο Δήμο.

Ο παριστάμενος Υπουργός κ. Πιτσιόρλας ταυτίστηκε με το αίτημα του Δήμου θεωρώντας το χρήσιμο, λογικό και αναγκαίο τόσο για την Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα στο Νησί όσο και για την ανάγκη αξιοποίησης της παραμελημένης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη