Πάνος Ρήγας: Ξεχάστε την έδρα της Περιφέρειας στην Ρόδο

Πάνος Ρήγας: Ξεχάστε την έδρα της Περιφέρειας στην Ρόδο

Πάνος Ρήγας: Ξεχάστε την έδρα της Περιφέρειας στην Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1020 ΦΟΡΕΣ

«Απάντηση» στο υπόμνημα των 13 φορέων

Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει θέμα μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τη Σύρο στη Ρόδο, δήλωσε, χθες, κατηγορηματικά, από εδώ, ο Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος κ. Πάνος Ρήγας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου που διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο στη Ρόδο, ο Γραμματέας κλήθηκε να σχολιάσει το υπόμνημα που κατέθεσαν δεκατρείς φορείς της Ρόδου με το αίτημα για αλλαγή της έδρας της Περιφέρειας. Σημειώνεται ότι τον κ. Ρήγα πλαισίωναν ο Συντονιστής της ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Αποστολίδης καθώς και ο αναπληρωτής Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ βόρειας Δωδεκανήσου κ. Κώστας Κουβάς.

Δήλωσε ο κ. Ρήγας:
«Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση και δεν ανοίγει τέτοιο θέμα, από μεριάς τουλάχιστον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η έδρα της Περιφέρειας είναι η Σύρος. Όταν διαμορφώθηκε η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, και για λόγους νησιωτικότητας και για λόγους ιστορικούς και για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με το να δίνουν το βάρος στα δύο νησιωτικά συμπλέγματα, η έδρα της περιφέρειας θα μείνει στη Σύρο».

Όσο για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να λύσουμε αν υπάρχουν προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις, με τη διαδικασία των υπηρεσιών αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό το πρόβλημα γιατί θα σας έλεγα και με οποιαδήποτε άλλη αλλαγή, πάλι θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Στη σύγχρονη εποχή μπορούμε να λύσουμε και αυτά τα θέματα.

Νομίζω δεν πρέπει ν’ ανοίξει αυτό το θέμα και οι πολίτες της Ρόδου καταλαβαίνουν και το αντιλαμβάνονται ότι δεν θα πρέπει να βλέπουμε τα θέματα με ένα χαρακτήρα μόνο για τον δικό μας τόπο αλλά βλέποντας το σύνολο της περιφέρειας, μια και η αντίληψη είναι για την περιφερειακή ανάπτυξη και έχουμε φύγει πια από την περίοδο των νομών».

Για το ΦΠΑ
Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια εξαγγελία το καλοκαίρι σχετικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Ρήγας είπε ότι την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, που ήταν ένα μέτρο το οποίο δεν ήταν στη δική τους οπτική την προηγούμενη περίοδο, έχοντας εξηγήσει στους θεσμούς τις δυσκολίες στα νησιά, κατάφεραν με το πλεόνασμα που υπήρξε την προηγούμενη περίοδο ένα μέρος του να καλυφθεί. Πρέπει να γίνει μία πολύ συγκροτημένη και διαφοροποιημένη πρόταση για τη στήριξη των μόνιμων κατοίκων των νησιών και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χθες το βράδυ.

Για τα γενικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώνεται αυτή η μεγάλη περιπέτεια της περιόδου με τα Μνημόνια αφού τον Αύγουστο ολοκληρώνεται όχι μόνο το Μνημόνιο αλλά και η Επιτροπεία και θα έχουμε μία καθαρή έξοδο.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο και μετά, με βάση τα δημοσιονομικά που είναι πολύ θετικά, υπάρχει η δυνατότητα και στόχος είναι η ολοκλήρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η προσπάθεια της αύξησης του κατώτατου μισθού και κυρίως η δυνατότητα να διαπραγματευθεί η χώρα πια και πολλά μέτρα που είχαμε αναγκαστεί να πάρουμε την προηγούμενη περίοδο.

Από αριστερά στη φώτο ο κ. Αποστολίδης, ο κ.Ρήγας και ο κ. Κουβάς
Από αριστερά στη φώτο ο κ. Αποστολίδης, ο κ.Ρήγας και ο κ. Κουβάς

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου