Δημήτρης Κρεμαστινός: Να δεσμευτεί συγκεκριμένα ο Τσίπρας για την υλοποίηση των έργων

Δημήτρης Κρεμαστινός: Να δεσμευτεί συγκεκριμένα ο Τσίπρας για την υλοποίηση των έργων

Δημήτρης Κρεμαστινός: Να δεσμευτεί συγκεκριμένα ο Τσίπρας για την υλοποίηση των έργων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

Σε επίσκεψη ουσίας και όχι προεκλογική φιέστα, ζητά να εξελιχθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην περιοχή μας, που ξεκίνησε από χθες, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής κος Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κος Κρεμαστινός, σε συνέντευξή του, σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι ο Πρωθυπουργός επιβάλλεται να δεσμευτεί συγκεκριμένα για το ποια έργα θα γίνουν στα νησιά μας και πότε (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) έτσι ώστε να ξέρουν οι νησιώτες μας ότι δεν πρόκειται περί προεκλογικών και μόνο υποσχέσεων.

Τονίζει συγκεκριμένα στην συνέντευξή του:
Πώς βλέπετε την επίσκεψη Πρωθυπουργού στη Ρόδο παρουσία πολλών υπουργών για να συζητήσουν θέματα ανάπτυξης;
Θα την έβλεπα πολύ θετικά εάν γινόταν στην αρχή της βουλευτικής περιόδου, δηλαδή πριν από τρία χρόνια και όχι τώρα.

Υπαινίσσεστε κάτι με αυτό που λέτε;
Δεν υπαινίσσομαι τίποτα. Απλώς λέω ότι κάθε τέτοια εκδήλωση στον τελευταίο χρόνο κάθε κυβέρνησης έχει ουσιαστικά προεκλογικό χαρακτήρα. Δηλαδή υποσχέσεις όπως ακριβώς είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις. Και όπως γνωρίζετε, οι προηγούμενες προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του κυρίου Πρωθυπουργού στο Ροδίνι όσο και του κυρίου Καμμένου, επανειλημμένα, που αφορούσαν τον τουρισμό και ιδιαίτερα τον ΦΠΑ των νησιών όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκαν αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο μειωμένος ΦΠΑ για τα Δωδεκάνησα καταργήθηκε και επιπλέον επιβλήθηκε ο φόρος διανυκτέρευσης. Κατά συνέπεια, το παρελθόν δεν εγγυάται ελπιδοφόρο μέλλον.

Εσείς τι θα προτείνατε στον Πρωθυπουργό;
Απλούστατα, να υλοποιήσει αυτά τα οποία επανειλημμένα έχω θίξει με ερωτήσεις μου στη Βουλή.

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
Ασφαλώς. Η υλοποίηση του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου για το οποίο το Υπουργείο Υγείας είχε μια προμελέτη για την οποία κατέβαλε 40.000 ευρώ και εν συνεχεία όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με Υπουργό τον κ. Κουρουμπλή, υποσχέθηκε να προχωρήσει στη μελέτη, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Έτσι, οι δυστυχείς Δωδεκανήσιοι ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραμείνουν στην Αθήνα ή αλλού για τη θεραπεία τους, αδυνατούν να υποβληθούν σε ακτινοβολίες που μπορούν να σώσουν τη ζωή τους.

Γενικότερα όμως θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα για το Νοσοκομείο της Ρόδου θα ήταν να υλοποιήσει την υπουργική απόφαση της αδελφοποίησής του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» που υπογράφηκε μετά από εισήγησή μου ως Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί υπουργίας Λοβέρδου, ούτως ώστε να υπάρχει διαρκής εκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτών με παρουσία καθηγητών στο Νοσοκομείο της Ρόδου και γιατρών από τη Ρόδο στις πανεπιστημιακές κλινικές του Αττικού.

Έτσι θα διασφαλιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο η υψηλή στάθμη των ιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στις παγκόσμιες ιατρικές εξελίξεις. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανεβαίνουν οι Δωδεκανήσιοι για τα σοβαρά προβλήματά τους στην Αθήνα.

Με αυτά τα θέματα ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του συστήματος υγείας της Δωδεκανήσου;
Όχι, βεβαίως. Χρειάζεται η υλοποίηση της τρίτης γενιάς τηλεϊατρικής. Και όταν λέω «τρίτη γενιά» δεν εννοώ τη τηλεϊατρική που υπάρχει σήμερα σε ορισμένα νησιά αλλά εκείνη που απαιτεί έναν εγκέφαλο τηλεϊατρικής σε ένα μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο το οποίο πρέπει να έχει την ανάλογη στελέχωση και υποδομή. Με τον τρόπο αυτό οι καθηγητές πανεπιστημίου θα «βρίσκονται» κάθε μέρα στα νησιά και θα εκπαιδεύει τους νέους συναδέλφους που κατά κανόνα στελεχώνουν τα αγροτικά ιατρεία των νησιών.

Θα μπορούσαν βέβαια να σας ρωτήσουν γιατί αυτά δεν τα κάνατε εσείς ως κυβέρνηση;
Απλούστατα γιατί έγιναν τόσα πολλά εκ του μηδενός που αυτά που θίγω ήταν τα τελευταία που έμειναν για να γίνουν. Το Νοσοκομείο της Ρόδου δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, σωστά; Δεν έγιναν τα Κέντρα Υγείας εκ του μηδενός με γιατρούς ειδικοτήτων; Δεν έγιναν στη συνέχεια νέα σύγχρονα τμήματα (εντατικές μονάδες, νευροχειρουργικό τμήμα, νεφρολογικό τμήμα);

Τελευταία δεν έγινε το αιμοδυναμικό – καρδιολογικό τμήμα που σώζει καθημερινά ανθρώπους που μέχρι τότε χάνονταν; Δεν ήρθε το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο; Δεν ήρθαν τα αεροπλάνα-μονάδες του ΕΚΑΒ όταν μέχρι τότε οι άρρωστοι πέθαιναν αβοήθητοι μέσα στα αεροπλάνα της Ολυμπιακής; Δεν ήταν ουσιαστικές αυτές οι παρεμβάσεις για τα νησιά μας που εκ του μηδενός άλλαξε η εικόνα του; Δεν θα πω ούτε για τον ΟΚΑΝΑ ούτε για τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία έγιναν κατά την ίδια περίοδο. Η Ιστορία πιστεύω ότι θα αναγνωρίσει ως επαναστατικές για την Υγεία των νησιών μας αυτές τις παρεμβάσεις.

Όμως, παρόλα αυτά, τι θα προτείνατε στον Πρωθυπουργό;
Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να το προτείνουν οι τοπικοί φορείς, η Περιφέρεια και ο Δήμος. Θα πρέπει να προτείνουν ο Πρωθυπουργός να δεσμευτεί ποια από αυτά τα οποία θα υποσχεθεί θα υλοποιηθούν μέχρι τις εκλογές. Διότι έτσι θα αποδείξει ότι αυτά που θα πει δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα και ασφαλώς τότε η υλοποίησή τους θα ληφθεί υπόψιν από τους πολίτες της Δωδεκανήσου. Διαφορετικά η επίσκεψη θα είναι μόνο προεκλογικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος