Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο «Grow your business»

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο «Grow your business»

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο «Grow your business»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στη Ρόδο το σεμινάριο «Grow your business» που συνδιοργανώθηκε από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, την COSMOTE και το επιμελητήριο Δωδεκανήσου και απευθυνόταν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να επιμορφωθούν πάνω σε θέματα τεχνολογίας.

Περίπου 130 επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων συμμετείχαν στην κατάμεστη αίθουσα του επιμελητηρίου, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να μπουν στον ψηφιακό κόσμο, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και να βελτιώσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» η κα Διονυσία Μάρκου υποδιευθύντρια επικοινωνίας ομίλου ΟΤΕ η σειρά αυτών των σεμιναρίων ξεκίνησε το 2017 από τη Θεσσαλονίκη και η Ρόδος είναι η έβδομη πόλη στην οποία διεξήχθη.

«Έχουμε ξεκινήσει αυτή την πρωτοβουλία επειδή βλέπουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη εκπαίδευσης στον ψηφιακό κόσμο και στον κόσμο της τεχνολογίας. Η μόνη υποχρέωση είναι να έχει κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι εντελώς δωρεάν και δεν προωθούμε τις υπηρεσίες μας.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μπουν στον ψηφιακό κόσμο, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και να βελτιώσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους» δήλωσε και πρόσθεσε «και στις έξι προηγούμενες πόλεις έχουμε δει μεγάλη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις. Σήμερα εδώ στη Ρόδο, είναι ευχάριστο που βλέπουμε πολλούς νέους, οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν».


Σύμφωνα με την κα Μάρκου ο αριθμός των 130 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο σεμινάριο, είναι ένας σημαντικός αριθμός για μία περιοχή σαν τη Ρόδο. Τα αντικείμενα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες, την ενημέρωση των social media και την προώθηση των επιχειρήσεων μέσα από αυτά, χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα, το website, το ηλεκτρονικό εμπόριο, κ.α..

Το σεμινάριο αυτό γίνεται πάντα με βιωματικό τρόπο, με αρκετές διαδραστικές ασκήσεις με ερωτήσεις απαντήσεις ενώ υπάρχει και χρόνος από τους επιχειρηματίες για να θέσουν ερωτήσεις.

«Εμείς διατηρούμε επαφή με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα σεμινάριά μας για να δούμε και κάποια επόμενα βήματα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και στο μέλλον. Στόχος μας είναι να συνεχίσει αυτό γιατί είναι πολύ επιτυχημένη η προσπάθεια αν και είναι σημαντικό το κόστος για την εταιρία» κατέληξε η κα Μάρκου.

Συνολικά από τις 6 πόλεις στις οποίες έγινε το σεμινάριο το έχουν παρακολουθήσει 1800 επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους επιχειρήσεων. Πρόκειται κυρίως για μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι δέκα εργαζόμενους, και οι οποίες είναι η κλασσική μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι και ο στόχος του σεμιναρίου, καθώς αυτές έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης.

Στη Ρόδο παρακολούθησαν το σεμινάριο επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, του ηλεκτρονικού εμπορίου κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου