Κάθειρξη πέντε ετών για τη μεταφορά μισού κιλού κοκαΐνης

Κάθειρξη πέντε ετών για τη μεταφορά μισού κιλού κοκαΐνης

Κάθειρξη πέντε ετών για τη μεταφορά μισού κιλού κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων σε 58χρονο Αλβανό

Ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 58χρονο Αλβανό ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια να μεταφέρει 500 γραμμάρια κοκαΐνης από τον Πειραιά στη Ρόδο!

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό αφού ο αλλοδαπός τον Απρίλιο του 2015 είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο ίδιος ωστόσο αν και οδηγήθηκε στη φυλακή, άσκησε έφεση και χθες η υπόθεση του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό όπου και κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2014 και όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση ήταν δικαιούχος σε δομές πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει πως δέχτηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά προκειμένου να πάρει 500 ευρώ για να κάνει τις εξετάσεις του.
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στις 20 Νοεμβρίου 2014 το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, περίπου 10 λεπτά μετά τις 10 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων που διενεργούν οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 58χρονο Αλβανό και σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρήκαν να κατέχει μέσα σε ένα μαύρο τσαντάκι δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, η πρώτη μικτού βάρους 260 γραμ. κοκαΐνης και η δεύτερη 262 γραμμαρίων. Συνολικού βάρους 522 γραμ. ήταν τα ναρκωτικά τα οποία μετέφερε και τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο να διαθέσει σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Επιπλέον, στην κατοχή του 58χρονου αλλοδαπού, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, μια τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων, μία κάρτα του ΟΑΕΔ καθώς και μια κάρτα ωφελούμενου κοινωνικών παροχών.

Όλα τα ανευρεθέντα στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν, ενώ ο 58χρονος προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της μεταφοράς και κατοχής ποσότητας κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 58χρονος είχε πει ότι ήταν σοβαρά άρρωστος και πως χρειαζόταν χρήματα για να κάνει εξετάσεις. Μερικές ημέρες πριν τη σύλληψη του, τον πλησίασε σε καφετέρια στην Αθήνα ομοεθνής του και γνωρίζοντας την ανάγκη του για χρήματα, του έδωσε ένα μικρό μαύρο σακουλάκι να το μεταφέρει στη Ρόδο και ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε 500 ευρώ. Όταν θα έφθανε στο νησί μας το σακούλι –είπε- θα το έδινε σε άγνωστο άνδρα.

Ο ίδιος είχε προσθέσει πως έως την ώρα που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί δεν γνώριζε τι περιείχε το πακέτο, ενώ πρώτη φορά απασχολεί την αστυνομία. Τα ίδια ανέφερε και στην απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου όπου μετά την ολοκλήρωση της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου