Β. Μανδρακός: Διαφωνώ με την απονομή του "κλειδιού της πόλης" στον Πρωθυπουργό αλλά δεν υπάρχει θέμα παράκαμψης του Δημοτικού Συμβουλίου

Β. Μανδρακός: Διαφωνώ με την απονομή του "κλειδιού της πόλης" στον Πρωθυπουργό αλλά δεν υπάρχει θέμα παράκαμψης του Δημοτικού Συμβουλίου

Β. Μανδρακός: Διαφωνώ με την απονομή του "κλειδιού της πόλης" στον Πρωθυπουργό αλλά δεν υπάρχει θέμα παράκαμψης του Δημοτικού Συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 435 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου είχε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι διαφωνίες που προέκυψαν στις τάξεις της πλειοψηφίας του Δήμου Ρόδου, για την επίδοση του κλειδιού της πόλης, ως αναμνηστικού δώρου στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Ρόδο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μανδρακός, ο ίδιος διαφωνεί με την επίδοση του συγκεκριμένου δώρου στον πρωθυπουργό, κυρίως για τον συμβολισμό που σηματοδοτή η επίδοση του "κλειδιού της πόλης".

Διευκρινίζει όμως ο κ. Μανδρακός, ύστερα απο τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, οτι η συγκεκριμένη διαδικασία επίδοσης δώρων, δεν χρειάζεται την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, διότι δεν αποτελεί απονομή τιμητικής διάκρισης.

Συνεπώς, όπως επισημαίνει και ο ίδιος, δεν υφίσταται θέμα παράκαμψης ή αγνόησης του δημοτικού συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του αναφέρει:

"Με αφορμή την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα από το Δήμαρχο Ρόδου κ .Φώτη Χατζηδιάκο και μετά από συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα θέλω να δηλώσω τα εξής:

Εκφράζω και δημοσίως την διαφωνία μου με την επίδοση του «κλειδιού της πόλης» ως αναμνηστικού δώρου στον πρωθυπουργό για τον συμβολισμό που σηματοδοτεί η επίδοση του ‘ κλειδιού της πόλης ‘ . Δεν θα είχα καμία επιφύλαξη αν δινόταν οποιοδήποτε άλλο δώρο στον πρωθυπουργό. Είναι πάγια και συνήθης τακτική να επιδίδονται διάφορα αναμνηστικά δώρα τόσο από τον δήμαρχο όσο και κατά περίπτωση από αντιδημάρχους σε διακεκριμένους ή επώνυμους επισκέπτες του νησιού μας ως ένδειξη αβροφροσύνης.

Η συγκεκριμένη διαδικασία επίδοσης δώρων δεν χρειάζεται την έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου. Η απονομή τιμητικής διάκρισης είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση η οποία βεβαίως απαιτεί την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τον κανονισμό τιμητικών διακρίσεων δεν προβλέπεται η επίδοση του «κλειδιού της πόλης» ως τιμητική διάκριση.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου αναφέρεται λεπτομερώς η ιστορία του «κλειδιού της πόλης» που αποτελεί πιστό αντίγραφο του κλειδιού που είχε επιδοθεί στην τελετή της Ενσωμάτωσης το 1948 από τον τότε Δήμαρχο της Ρόδου Γαβριήλ Χαρίτο στον τότε βασιλέα Παύλο. Το συγκεκριμένο κλειδί αναπαράχθηκε με πρωτοβουλία και δική του προσωπική δαπάνη, σε 10 επετειακά αντίγραφα με αφορμή την 70η επέτειο πέρυσι της Ενσωμάτωσης, από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κάτι που ελάχιστοι συμπολίτες μας γνωρίζουν.

Συνεπώς δεν υφίσταται θέμα παράκαμψης ή αγνόησης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη περίπτωση της επίδοσης ως αναμνηστικού δώρου του επετειακού «κλειδιού της πόλης» στον Πρωθυπουργό κ .Α. Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Ι.Μανδρακός"

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο