Για πρώτη φορά στην Ρόδο αγώνας Rally Flying

Για πρώτη φορά στην Ρόδο αγώνας Rally Flying

Για πρώτη φορά στην Ρόδο αγώνας Rally Flying

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1123 ΦΟΡΕΣ

Από την Αεραθλητική Ομοσπονδία και την Αερολέσχη Ρόδου

Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Αερολέσχη Ρόδου, διοργάνωσαν για πρώτη φορά στη Ρόδο αγώνα Rally Flying Γενικής Αεροπορίας.

Το ιστορικό αεροδρόμιο Μαριτσών φιλοξένησε για τρεις ημέρες (από την Παρασκευή έως την Κυριακή) μια σπουδαία συνάντηση μονοκινητήριων αεροσκαφών από όλη την Ελλάδα.

Το αγωνιστικό κομμάτι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο όπου κάθε αεροσκάφος, με πλήρωμα δύο πιλότων, πέταξε πάνω από καθορισμένη περιοχή του νησιού, έχοντας σαν στόχο την ακρίβεια στην πλοήγηση και τη ναυτιλία κατά την πτήση.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος της αερολέσχης Ρόδου Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας, και σε αυτόν πήραν μέρος έντεκα πληρώματα από όλη την Ελλάδα και ειδικότερα από την Αττική, τη Λάρισα, την Κρήτη, και φυσικά τη Ρόδο.

Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή και τόνισε ότι η αερολέσχη Ρόδου με αυτή τη διοργάνωση συμβάλλει στην προσπάθεια για την προώθηση του αεροπορικού τουρισμού, με την προσέλκυση ιδιωτικών αεροπλάνων, καθώς εκτιμά ότι το νησί προσφέρεται για τέτοιες δράσεις. Άλλωστε όπως είπε υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή στο αεροδρόμιο Μαριτσών και η ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων θα του δώσει ζωή, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας περιλάμβανε μία διαδρομή πάνω από το νησί και συγκεκριμένα προς τη νότια Ρόδο, κατά την οποία τα πληρώματα δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσα ή άλλα βοηθήματα, αλλά είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μόνο υπολογισμούς στο… χαρτί, συνδυάζοντας έτσι την εξερεύνηση και τη ναυτιλία.


Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, η αερολέσχη Ρόδου είναι ο μοναδικός αεροπορικός οργανισμός που έχει έδρα τη Ρόδο, με πολλούς φίλους και υποστηρικτές εκτός από τα ενεργά μέλη. Μάλιστα υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σωματείο ανοιχτό σε όλους καθώς δε χρειάζεται να είναι κάποιος πιλότος για να ενταχθεί σε αυτό. Η συνδρομή είναι χαμηλή, το κόστος διαχέεται και αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν πρόκειται για ένα… ακριβό σπορ.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αυτά τα μονοκινητήρια αεροσκάφη και μάλιστα μεγάλος ήταν και ο αριθμός των παιδιών που πέρασε από το αεροδρόμιο των Μαριτσών.

Από το 1974 έτος ίδρυσης της αερολέσχης Ρόδου, γίνονται συνεχώς προσπάθειες για να προωθηθεί η Αεροπορική ιδέα και ο Αεραθλητισμός στον τόπο μας ενώ παράλληλα σαν σωματείο επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και στην προσέλευση αεροπόρων -επισκεπτών από το χώρο της Γενικής Αεροπορίας στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο