Εκδηλώσεις τιμής 30 χρόνων Κοίμησης του μητροπολίτη Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος Συνοδινού

Εκδηλώσεις τιμής 30 χρόνων Κοίμησης του μητροπολίτη Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος Συνοδινού

Εκδηλώσεις τιμής 30 χρόνων Κοίμησης του μητροπολίτη Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος Συνοδινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 656 ΦΟΡΕΣ

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ροδίων

Διήμερες ειδικές εκδηλώσεις τιμής στην μνήμη του αριστοκράτη και αξέχαστου μητροπολίτη Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος του Συνοδινού για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την Κοίμησή του (29 Απριλίου 1988)-Κυριακή (29 Απριλίου 2018), καθώς και για την επέτειο 30 χρόνων χειροτονίας της τελευταίας του χειροτονίας του πνευματικού του τέκνου, του πατρός Κυριάκου Μανέττα, θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28 και 29 Απριλίου 208) στο νησί μας την Ρόδο.

Συγκεκριμένα: Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 6-7.30 απογευματινή θα ψαλλεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασίες και ομιλία από κληρικούς και ιεροψάλτες που έχουν προσκληθεί στο ναΰδριο της Αγίας Ειρήνης Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ρόδου, όπου επί 29 χρόνια εφημερεύει ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας, ως ο πρώτος εφημέριός Του. Θα προσφερθούν στο τέλος κεράσματα.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 7-11η πρωινή θα τελεστεί ο όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με κληρικούς και ιεροψάλτες. Θα τελεστεί το 30ετές μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνος Συνοδινού, όπως κάθε χρόνο.

Η ημέρα αυτή (29 Απριλίου 2018) είναι η ακριβής ημερομηνία Κοίμησής του. Θα γίνει ομιλία και θα προσφερθούν κεράσματα στους παρευρισκόμενους. Στη Θεία Λειτουργία αυτή θα γίνει ευχαριστήρια δέηση και για την επέτειο 30 χρόνων του πατρός Κυριάκου Μανέττα που χειροτονήθηκε Διάκονος στις 31-1-1988 στον μητροπολιτικό ναό της Ρόδου και ιερέας το Μέγα Σάββατο (9 Απριλίου του 1988) στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου, από τον Μακαριστό μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα τον Συνοδινό.

Το μεσημέρι της Κυριακής (29 Απριλίου 2018) με προσωπικές προσκλήσεις θια παρατεθεί γεύμα για τις δύο επετείους, η χορωδία της Φλώρας Πελεκάνου-Ραπλώττου θα τραγουδήσει και ιεροψάλτες θα ψάλλουν ύμνους στη μνήμη του Μακαριστού μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνος Συνοδινού. Θα παραστούν αρχές, κληρικοί, κόσμος. Θα γίνουν σύντομες προσφωνήσεις, απονομές δώρων και αναφορές στις δύο αυτές επετείους, από εκπροσώπους και προσκεκλημένους. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε αίθουσα ξενοδοχείου. Οι εκδηλώσεις στέφονται από επιτροπή και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ροδίων.

Ο τοπικός τύπος, η τηλεόραση Θάρρι, η Πειραϊκή εκκλησία θα ανακοινώνουν το γεγονός, θα γίνει ειδική εκπομπή-αφιέρωμα, άρθρο επίσημο στον τύπο. Επίσης την Κυριακή (29 Απριλίου 2018 και ώρα 6.30 απογευματινή θα ψαλλεί τρισάγιο στην προτομή και τα οστά του Μακαριστού μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνος Συνοδινού, από το Ληξούρι Κεφαλληνίας στο προαύλιο της Εκκλησίας της Παναγίας Καθολικής στην Κρεμαστή Ρόδου, όπου είναι έργο πνοής επί της δικής του ποιμεντορίας στη Ρόδο.

Όποιοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στις εκδηλώσεις αυτές.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»