Πανάξιος Πρωταθλητής Δωδεκανήσου στις γυναίκες ο Ιάλυσος! (φωτορεπορτάζ)

Πανάξιος Πρωταθλητής Δωδεκανήσου στις γυναίκες ο Ιάλυσος! (φωτορεπορτάζ)

Πανάξιος Πρωταθλητής Δωδεκανήσου στις γυναίκες ο Ιάλυσος! (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 923 ΦΟΡΕΣ

Έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στο φάιναλ φορ της Σύμης και πήρε δίκαια το πρωτάθλημα γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Ο λόγος για τον Ιάλυσο ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας τον Ιπποκράτη με 54-39, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά.

Η Μαρία Λαού και η Ανθούλα Αγγελή ήταν οι «στυλοβάτες» της επιτυχίας, με την πρώτη να ψηφίζεται από τους προπονητές ως η Πολυτιμότερη Παίκτρια της διοργάνωσης.

Την τιμητική τρίτη θέση πήρε ο Κολοσσός ο οποίος επιβλήθηκε στον αμφίρροπο μικρό τελικό της ΕΑΚΑ με 48-44.

Οι απονομές στην τελετή λήξης έγιναν παρουσία του Δημάρχου Σύμης, κ. Ελευθέριου Παπακαλοδούκα, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτό είναι το σπίτι σας, μπορεί να έρχεστε να παίζετε κάθε χρόνο», ευχαριστώντας όλους τους φιλοξενούμενους και φυσικά τους ανθρώπους του ΑΟ Σύμης που έτρεξαν ασταμάτητα για να καλύψουν κάθε οργανωτική λεπτομέρεια του φάιναλ φορ.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Προβάδισμα έστω και ισχνό πήρε από την αρχή ο Ιάλυσος (4-0, 10-5) ενώ κέρδισε από νωρίς το δεύτερο φάουλ της Αθανασοπούλου. Με την Αγγελή να βάζει τους μισούς πόντους της ομάδας της, η διαφορά πήγε στο +11 (16-5) στο 7’ ενώ δεν χαμήλωνε ταχύτητα στην άμυνα. Από τα σιδερένια μετόπισθεν και το γεγονός ότι η Καλυμιοναρή δεν είχε βρει καθόλου το δρόμο προς το καλάθι των «ερυθροκίτρινων», προήλθε το 21-7 του δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ήταν φυσιολογικό να διαφοροποιηθεί κάπως ο ρυθμός, με τον Ιπποκράτη να ψάχνει αντίδραση και μείωση της διαφοράς και τον Ιάλυσο να επιμένει στο αμυντικό του πλάνο (25-12 στο 14’). Ο Αντώνης Μαρκάκης είδε και τις μικρές του, τόσο τη Βόλα όσο και την Χατζηδαβιτίδη, να συμβάλλουν δυναμικά στο παιχνίδι και να διαμορφώνουν το 29-13 στο 17’. Ο μόνος λόγος για «πονοκέφαλο» ήταν το 3ο φάουλ της Κυπραίου ένα λεπτό αργότερα.

Για τις Κώες, η Νικηταρά ήταν εκείνη που «κουβαλούσε» την ομάδα, τόσο με τους εφτά πόντους της (και τα κερδισμένα φάουλ), όσο και με τις «μονομαχίες» της με την Αγγελή κάτω από το καλάθι. Όμως η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, κρατούσε τον Ιπποκράτη μακριά από το να γίνει απειλητικός και ο πιο έμπειρος Ιάλυσος το «τιμώρησε» με το να ξεφύγει κι άλλο στο σκορ (38-21).

Στο 25’ η ψαλίδα άνοιξε στο +20 (43-23) και σε εκείνο το σημείο ο Ιπποκράτης προσπάθησε να αντιδράσει για να κλείσει το δεκάλεπτο με 45-30 αλλά κι έχοντας κερδίσει το 4ο φάουλ της Κυπραίου. Όμως ο Ιάλυσος ήταν απλά …πολύ καλός για να χάσει. Η Λαού κατέβαζε την μπάλα ταχύτατα, η Κυπραίου «μόνταρε» το παιχνίδι, η Αγγελή «στοίχειωσε» τα δύο καλάθια, η Σουλούνη έκανε πολλή και αθόρυβη δουλειά και οι πιτσιρίκες «κούμπωναν» στα σημεία που ήταν απαραίτητη η βοήθειά τους, είτε αμυντική είτε επιθετική (53-32).

Δεκάλεπτα: 21-7, 36-21(ημιχρ.), 45-30, 54-39

Διαιτητές: Αρνάς, Βλάσσης

Ιάλυσος (Μαρκάκης): Κυπραίου7, Βόλα 6, Σουλούνη11(1), Κεντικελήν Ντ., Λαού 10(2), Στεφανίδη, Αγγελή 15, Κεντικελήν Σ. 2, Αμπαζάι, Χατζηδαβιτίδη 3, Πετσοπούλου, Πούπα.

Ιπποκράτης (Αργυρίου): Γκοτζάι 6, Κουντουριώτη, Χατζηστεργίου, Φρούτζα 1, Κουτρέτση Ξ., Κουτρέτση Ε. 2, Καπιόκα 2, Καλυμιοναρή11(2), Κουτρέτση Μ., Αθανασοπούλου 8(1), Γιαλλούση, Νικηταρά 9.

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Κολοσσός – ΕΑΚΑ 48-44

Εκ διαμέτρου αντίθετο με το χθεσινό ήταν το ξεκίνημα τόσο του Κολοσσού όσο και της ΕΑΚΑ στο μικρό τελικό.

Ακόμη και χωρίς το κίνητρο του τίτλου, οι δύο ομάδες μπήκαν με ενέργεια και όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ απ’ ό,τι στους ημιτελικούς με αποτέλεσμα να δούμε ωραίο παιχνίδι.

Η ΕΑΚΑ προηγήθηκε 7-14 με τις Νίννη και Χρυσάκη ωστόσο η αντίδραση του Κολοσσού ήταν άμεση και σε δύο λεπτά ανέκτησε προβάδισμα με 15-14, με την Αρετή Πετράκη και να σκοράρει και να δημιουργεί, έχοντας ως αποδέκτη των ασίστ την Κούβελη. Η Λουκία Χατζημιχαήλ ολοκλήρωσε το 10-0 σερί με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο.

Με την Παρασκευή Παπαδοπούλου να κερδίζει τις μάχες της κάτω από το καλάθι και να αξιοποιεί τις βολές, οι «θαλασσί» ξέφυγαν 21-16 και 23-18 ενώ οι συνεργασίες Πετράκη – Κούβελη απέφεραν για πρώτη φορά το +7 (27-20), διαφορά που δεν χάρηκαν πολύ αφού η Νίννη φώναξε πάλι «παρούσα» και η Βαρδαούλη την μιμήθηκε (27-26 στο 16’). Η ΕΑΚΑ ολοκλήρωσε την ανατροπή με δικό της σερί 10-0 με την Χρυσάκη να γίνεται η πρώτη παίκτρια του μικρού τελικού με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Καλύμνιες απάντησαν με δύο συνεχόμενα καλάθια της Βαρβαρή στο τρίποντο της Πετράκη (30-32 στο 19’) κι έτσι έκλεισε το ημίχρονο καθώς η Βαρβαρή ήταν άστοχη σε δύο βολές στα 4’’.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο β’ ημίχρονο καθώς το επιμέρους σκορ σε πέντε λεπτά ήταν 2-6, γεγονός που βοηθούσε την ΕΑΚΑ να φορτώσει με άγχος τον αντίπαλο και να τον υποχρεώσει σε σωρεία λαθών. Η Νίννη είχε πάρει επ’ ώμου την ομάδα της στην επίθεση (35-42) όμως ο Κολοσσός βρήκε λύσεις με τις ψηλές του, Χατζηδάκη και Παπαδοπούλου, και πλησίασε εκ νέου στους τρεις (39-42), με τη δεύτερη να φέρνει το ματς στα ίσια στο 34’ (43-43).

Το σκορ κόλλησε μέχρι το 2’.41’’ οπότε και η Πετράκη ευστόχησε σε δύο βολές. Περίπου ένα λεπτό αργότερα η Βαρβαρή έχασε δυο βολές και στα 83’’ πριν το τέλος η Νίννη έκανε το πρώτο της (!) φάουλ στην Πέρου η οποία με τη σειρά της ήταν άστοχη από τη γραμμή αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ σε συνεργασία με την Μελλίνη. Το μόνο κέρδος ήταν να κυλήσουν μερικά δευτερόλεπτα αφού η μπάλα κατέληξε άουτ στα 68’’.

Στα 38’’ ο Κολοσσός χρεώθηκε με τρία δευτερόλεπτα αλλά στα 25’’ η ΕΑΚΑ έκανε βήματα και το θρίλερ συνεχιζόταν… στην επαναφορά η Βαρβαρή έκανε φάουλ στη Μελλίνη που έβαλε μία βολή και στη συνέχεια έκανε φάουλ στα 21’’ πάνω στη Γεωργαρά. Εκείνη αστόχησε και στις δύο προσπάθειες και στα 9’’ ήταν η σειρά της Κούβελη να πάρει στη γραμμή. Η έμπειρη παίκτρια του Κολοσσού ήταν ψύχραιμη (48-43) εξασφαλίζοντας τη νίκη της ομάδας της.

Δεκάλεπτα: 17-14, 30-32(ημιχρ.), 35-42, 48-44

Διαιτητές: Αρνάς, Βλάσσης

Κολοσσός (Βλαχοδήμος): Σουλούνια, Σκιαδά, Χατζημιχαήλ Ι. 3(1), Παπαντωνίου, Πετράκη 13(2), Χατζημιχαήλ Λ. 2, Χατζηδάκη 2, Πέρου, Μελλίνη 1, Κούβελη 18(2), Ξουρή, Παπαδοπούλου 9.

ΕΑΚΑ (Τσακαλίδης): Βαρβαρή 7, Νίννη 18(3), Βαρδαούλη 5(1), Ασημακοπούλου Μ., Εργά, Γεωργαρά Μ., Γεωργαρά Γ. 2, Χαλκίτη, Ασημακοπούλου Σ., Γλυνάτση, Χρυσάκη12.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!

Όρια για το Πανελλήνιο από τους κολυμβητές του «Ροδίων Άθλησις»