Μετά τη Σορωνή και την Πυλώνα παραδόθηκε σε λειτουργία και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στ΄ Αφάντου

Μετά τη Σορωνή και την Πυλώνα παραδόθηκε σε λειτουργία και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στ΄ Αφάντου

Μετά τη Σορωνή και την Πυλώνα παραδόθηκε σε λειτουργία και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στ΄ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 490 ΦΟΡΕΣ

«Στόχος μας να εξασφαλίσουμε σ΄ όλα τα παιδιά του νησιού τη φροντίδα και τη μέριμνα που αξίζουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου

Παραδόθηκε χθες Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 προς χρήση στους συμπολίτες μας, ο βρεφονηπιακός –παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, πλήρως εξοπλισμένος για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων στην περιοχή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ.κ Κύριλλος και τα εγκαίνια έγιναν από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Το έργο εντάχθηκε το 2011 στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ 2007-2013 από τον τότε Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον τότε δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, σε ακίνητο που δώρισαν στον τέως Δήμο Αφάντου και νυν ενιαίο Δήμο Ρόδου οι πολιτικοί μηχανικοί κ. κ Παναγιώτης και Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλας οι οποίοι εκπόνησαν και τη μελέτη του έργου.

Ο δήμαρχος Ρόδου ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές για τη μεγάλη προσφορά τους προς τον τόπο και υπογράμμισε ότι το παράδειγμά τους είναι φωτεινό και συμβάλει στην αναβάθμιση των κοινωνικών δομών που στηρίζουν τη ροδιακή οικογένεια.

Το τελικό κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε στα 700.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από την εταιρεία «Μητσόπουλος Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε» ενώ την επίβλεψη του έργου είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου.

Με την ολοκλήρωση του έργου ο βρεφονηπιακός-παιδικός σταθμός Αφάντου που είναι δυναμικότητας 30 νηπίων και 6 βρεφών παραδόθηκε πλήρως εξοπλισμένος. Το κτήριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επιμονή και η προσπάθεια χρόνων είχαν ως αποτέλεσμα το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών και την κατασκευή του Σταθμού προκειμένου η σύγχρονη μονάδα να λειτουργήσει προς όφελος των οικογενειών της περιοχής Αφάντου.

Ο κ. Χατζηδιάκος, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι: «μετά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σορωνής και της Πυλώνας ολοκληρώσαμε και το νέο Βρεφονηπιακό σταθμό στ΄ Αφάντου με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Συνεχίζουμε τις εργασίες στο βρεφονηπιακό Σταθμό Ιαλυσού και υποβάλλουμε τη μελέτη για ένταξη στο ΕΣΠΑ του βρεφονηπιακού Σταθμού στα Κοσκινού. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά στο νησί της Ρόδου να τυγχάνουν της φροντίδας και της μέριμνας που μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου