Απόλυτα επιτυχής η πεζοπορία Σαλάκου (φωτορεπορτάζ)

Απόλυτα επιτυχής η πεζοπορία Σαλάκου (φωτορεπορτάζ)

Απόλυτα επιτυχής η πεζοπορία Σαλάκου (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Απόλυτα επιτυχής και με πολύ μεγάλη συμμετοχή πεζοπόρων αποδείχθηκε η Πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή Σαλάκου, που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 (Παγκόσμια Ημέρα της Γης), με τη σημαντικότατη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Σαλάκου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου «Το Σπήλαιο», της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, καθώς και με την αρωγή του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδ/σου, αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 π.μ., από την θέση όπου φιλοξενείται η χριστουγεννιάτική «Φάτνη Σαλάκου», ενώ ακολουθήθηκε η πανέμορφη δασική – αγροτική διαδρομή έως και τη θέση «Φουντουκλή», όπου βρίσκεται ο εμβληματικός ναός του Αγίου Νικολάου (μονόχωρος τετράκογχος ναός με τρούλο του 15ου αι.) και επιστροφή στην αφετηρία από την ίδια διαδρομή (συνολική απόσταση 12-13 χλμ.).

Πολύ σημαντική αποδείχθηκε η εθελοντική συνεισφορά του ξεναγού, κ. Adrien Bordrez, ο οποίος με εμπεριστατωμένες αναφορές σχολίασε εκτενώς, θέματα που σχετίζονται με τον προαναφερόμενο ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ιδιαιτέρως χρήσιμα ήταν επίσης και τα σχετικά κείμενα, της κας Ελένης Παπαβασιλείου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, που διατέθηκαν για τις ανάγκες της άρτιας αυτής ξενάγησης.

Την πεζοπορία συνόδευσαν για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων, όπως ευγενικά προσφέρονται σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις μας, μέλη του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου.

Μετά το τέλος της πεζοπορικής διαδρομής ακολούθησε μουσικοχορευτικό απόγευμα, όπου παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ρόδου κ.κ. Διακοσταματίου Σάββας και Πάλλας Αγαπητος. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εξαίρετους μουσικούς κ.κ. Καναβάκη Ν. & Κωνσταντάκη Ν., καθώς επίσης και τις όμορφες χορευτικές παρουσίες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φουντουκλή» της Τοπικής Κοινότητας Διμυλιάς {Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα Διμυλιάς (με αλφαβητική σειρά): Καλιβούρη Μαρία, Καντίνου Λία, Κώστα Άννα, Μαρκοπούλου Βούλα, Μιχαλάκη Κατερίνα, Μιχαλάκη Τσαμπίκα, Πετρά Χρυσούλα, Πουλή Δέσποινα, Σιργιάννη Νίκη (χοροδιδάσκαλος: κ. Μιχαλάκης Φιλήμων)}, που συνέβαλλαν στο επιτυχές μουσικοχορευτικό απόγευμα, που έλαβε χώρα υπό την επιμέλεια των ακούραστων μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου «Το Σπήλαιο», αλλά και των αφανών, πλην όμως εξαιρετικών γυναικών της Τοπικής Κοινότητας Σαλάκου που μαγείρεψαν εθελοντικά για να προσφερθούν, εντελώς δωρεάν, όλα τα γευστικότατα φαγητά τους.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε σημαντικά από την Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου, αλλά και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, κ. Κυριαζή Στέφανο.

Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης ήταν χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» ήταν ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε και πάλι την εταιρεία «Ι. Χατζηνικολάκης Α.Ε.» για την ευγενική χορηγία του εμφιαλωμένου νερού «Νύμφη» που προσφέρθηκε δωρεάν στους πεζοπόρους μας.

Ευχαριστούμε επίσης για την συνεισφορά τους, τους αφανείς ακούραστους εθελοντές των προαναφερόμενων συλλόγων και ομάδων, καθώς επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και ειδικότερα τον κ. Δάσιο Θωμά (Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Απολλώνων), την Ελληνική Αστυνομία, και την Δασική Υπηρεσία, για την διακριτική αλλά σημαντική παρουσία τους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ειδικότερα την κα Μιχαηλίδη Μαρία (προϊσταμένη Δ/νσης), την κα Κατσιώτη Α. (προϊσταμένη Τμήματος Βυζαντινών, Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων & Μουσείων), την κα Παπαβασιλείου Ελένη (αρχαιολόγο), τον κ. Αγρέλη Ιωάννη (Προέδρο της Τοπικής Κοινότητας Σαλάκου), τον κ. Εγγλέζο Παναγιώτη (Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου «Το Σπήλαιο», Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, επικεφαλής ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου), τον κ. Ξυλουρά Νίκο (Πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξεναγών), τον κ. Κολιάδη Αλάξανδρο (Πρόεδρο του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδ/σου), τον κ. Adrien Bordrez (ξεναγό), τον κ. Τζάνο Κων/νο (επικεφαλής Σαμαρειτών), τον κ. Μπαρτατίλα Νίκο (επικεφαλής Ο.Α.Κ.), τον κ. Πετράκη Εμμ. (μέλος Ε.Ο.Π.Κ.), τον κ. Μπαρδακά Τσαμπίκο (Δ/ντη Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου), καθώς επίσης τους οδηγούς του Δήμου Ρόδου κ.κ. Μάτση Ευάγγελο, Τσαγκαράκη Στέργο και τον ιδιώτη οδηγό κ. Λεβέντη Γεώργιο.

Επόμενη προγραμματισμένη δράση (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, η ετήσια Ανάβαση-Κατάβαση Αταβύρου (20 Μαΐου 2018, 09:00 π.μ.).

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα