Ρόδος: Καταδικάστηκε για πλαστογραφία 52χρονος

Ρόδος: Καταδικάστηκε για πλαστογραφία 52χρονος

Ρόδος: Καταδικάστηκε για πλαστογραφία 52χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Αθώο κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το ζευγάρι που είχε συλληφθεί στη Ρόδο για τα 220 γραμ. χασίς και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης, ενώ ένοχος κρίθηκε ο 52χρονος φίλος του ο οποίος και καταδικάστηκε σε φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Κατερίνας Βολονάκη απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 53χρονο και την 53χρονη σύζυγο του, ενώ έκρινε ένοχο για πλαστογραφία τον 52χρονο φίλο τους και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή.

Η σύλληψη των τριών εμπλεκομένων έγινε την Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αποθήκευση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και σε βαθμό πλημμελήματος για προμήθεια και κατοχή προς ιδία χρήση καθώς και πλαστογραφία από κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, για τους τρεις συλληφθέντες όλα ξεκίνησαν όταν την Μ. Παρασκευή το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν να περιφέρεται πεζός έξω από το λιμάνι της Ακαντιάς ο 53χρονος. Σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει μία πλαστή κάρτα – άδεια οδήγησης, η οποία έφερε τα στοιχεία του 52χρονου, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα με τέσσερις κάρτες sim, δύο εκ των οποίων ήταν αχρησιμοποίητες.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο 52χρονος και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Στην κατοικία του 53χρονου και της 53χρονης (είναι ζευγάρι)
• Έξι (6) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σπόρια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 223 γραμμαρίων, τα οποία κατείχαν από κοινού
• Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα και επτά (7) κάρτες sim

Στην κατοικία του 52χρονου
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μια (1) κάρτα sim.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος άσκησε τις διώξεις σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στον ανακριτή όπου και οι τρεις έδωσαν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών